آموزش آشپزی و دستور پخت خورش تره کردی
مدت زمان پخت :
- 15 دقیقهمواد لازم :
دستور اول:-گوشت گوسفند یا گوساله 500 گرم
-تره خرد شده 500 گرم
-لوبیا چیتی یا سفید 2 پیمانه
-پیاز 1 عدد متوسط
-گرد لیمو 1 قاشق مرباخوری
-رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
-نمک به میزان لازم
-فلفل به میزان لازم
-زردچوبه به میزان لازم
-روغن به میزان لازم
==================
دستور دوم
-گوشت گوسفندی (از گوشت گوساله هم میتوان استفاده کرد) ۴۰۰ گرم
-تره ساطوری شده ۵۰۰ گرم
-لوبیا سفید (میتونید از لوبیا قرمز هم استفاده کنید) نصف پیمانه
-پیاز متوسط و خرد شده ۱ عدد
-گرد لیمو به میزان لازم
-نمک به میزان لازم
-فلفل قرمز به میزان لازم
-زردچوبه به میزان لازم
-روغن به میزان لازم
-زعفران (دلخواه) به میزان لازم
-سیب زمینی (برای سرخ کردن و تزیین) ۳ عدد
-گوجه فرنگی ۲ عدد
===============
دستور سوم
-گوشت چرخ کرده نیم کیلو
-تره خرد شده یک کیلو
-پیاز متوسط یک عدد
-رب گوجه فرنگی یک قاشق چایخوری
-زرشک نیم پیمانه
-روغن مایع به مقدار دلخواه
-زردچوبه
-نمک
-فلفل سیاه
-پودر لیمو
خورش تره کردی یکی از غذاهای محلی کردستان است که بسیار خوش طعم و لذیذ است. اگر عاشق قرمه سبزی هستید، حتما این خورش را امتحان کنید.
لازم به ذکر است برخی از سیب زمینی و گوجه فرنگی سرخ شده برای تزیین این خورشت استفاده می کنند.
مراحل تهیه و دستور پخت خورش تره کردی (با مواد دستور اول):
در ظرف مناسبی کمی روغن بریزید و پیاز خرد شده را در آن کمی تفت دهید به طوری که نیمه طلایی شود.
گوشت را به پیاز اضافه کنید و بعد از حدود ۵ دقیقه زردچوبه و لوبیا چیتی را به آن اضافه کنید (دقت کنید لوبیا را از شب قبل خیس کنید و آب آن را دو بار عوض کنید).
پس از کمی تفت دادن حدود نیم لیتر آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید آب جوش بیاید زیر شعله را کم کنید و اجازه بدهید خوب بپزد.
در تابه ای جداگانه کمی روغن بریزید و تره و حدود یک قاشق چایخوری شنبلیله خشک را به آن اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید.
وقتی گوشت پخت، تره سرخ شده را به آن اضافه کرده و نمک و فلفل و رب گوجه فرنگی بریزید.
در اواخر پخت گرد لیمو یا ۴ عدد لیمو عمانی را به خورش اضافه کنید. بعد از یک ربع زیر خورش را خاموش کنید.
سیب زمینی را خلالی کرده و سرخ کنید. گوجه فرنگی را هم خرد کرده و سرخ کنید. گوجه و سیب زمینی را برای تزیین روی خورش تره کردی می ریزیم.
در صورت تمایل زعفران آب کرده هم به خورش اضافه کنید. اگر ترشی خورش کم بود، کمی ابغوره یا ابلیمو بهش اضافه کنید.
مراحل تهیه و دستور پخت خورش تره کردی (با مواد دستور دوم):
دقیقا به مانند مراحل دستور اول اقدام کنید.
مراحل تهیه و دستور پخت خورش تره کردی (با مواد دستور سوم):
پیاز را پوست بکنید بشویید و ریز خرد کنید. ترهها را هم که قبلاً خوب پاک کرده و شستهاید خرد کنید.
بعد از آن، پیازها را داخل یک قابلمه ریخته و با روغن روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب طلایی شوند.
بعد از آن که پیازها نیمه سرخ شدند. نوبت اضافه کردن گوشت است.
گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید تا تکههای گوشت از هم جدا شده و به ظرف نچسبد.
حدود هفت، هشت دقیقه که آن دو را با هم تفت دادید، ادویه که شامل زردچوبه، فلفل سیاه و پودر لیمو میشود را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
بعد از آن که این مواد کاملاً با هم مخلوط شد، تره را به آنها اضافه کنید و تقریباً ۵ دقیقه تفت دهید.
سپس رب را اضافه کرده و باز هم تفت بدهید.
بعد از آن، حدود یک لیوان آب به مواد اضافه کنید و آخر از همه نمک غذا را اضافه کنید و بگذارید تا غذا جوش بیاید.
خورش که به جوش آمد، درش را بگذارید تا در کمتر از یک ساعت خورش شما آماده شود، فقط اینکه حدود ۶، ۵ دقیقه قبل از آن که شعله را خاموش کنید.
زرشکهای شسته شده را اضافه کنید تا بپزد و جا بیفتد.
این خورش معمولاً نیازی به تزئین ندارد؛ چون زرشکها نمای زیبایی به آن میدهند اما میتوانید پلو را با زعفران و زرشک هم تزئین کنید.