سس سوپریم یکی از سس‌های اصیل فرانسوی و از مشتقات سس ولوته می‌باشد. سس سوپریم از اضافه کردن خامه سنگین به سس سوپریم یا چاشنی دیگری درست می‌شود. گاهی اوقات از ترکیب سس ولوته و سس بشامل و غربال آن نیز سس سوپریم تهیه می‌شود، اما بطور سنتی از اضافه کردن خامه به سس ولوته و همچنین آب لیموترش و تکه‌های قارچ سس سوپریم بدست می‌آید. در ادامه با دستور تهیه آسان این سس آشنا می‌شوید.

 

دستور تهیه سس سوپریم فرانسوی

ابتدا خامه را به روش بن ماری کمی گرم کنید اما مواظب باشید خامه نجوشد و فقط کمی شل شود. در تابه‌ای مناسب کره را آب کرده و آرد الک شده را آهسته به آن بیافزایید و هم بزنید تا آرد گوله نشود. بعد از کمی تفت خوردن آرد و کره طوری که کمی تغییر رنگ دادند، ۳ پیمانه عصاره مرغ گرم شده را به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا خوب غلیظ شود. سپس ۳ پیمانه دیگر عصاره مرغ گرم شده را به سس بیافزایید و اجازه دهید تا با شعله بسیار کم بجوشد. در این هنگام گاهی سس را هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی حجم سس به ۱/۳ رسید آن را از روی شعله بردارید، ادویه‌ها، خامه و کمی آب لیموترش را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شود. این سس معمولا گرم سرو می‌شود.

 

نکات :

بهتر است برای تهیه این سس، سس ولوته را کمی غلیظ‌تر تهیه کنید.