سس مورنی یا اصطلاحا سس پنیر یکی از سس‌های فرانسوی و از مشتقات سس بشامل است که معمولا از اضافه کردن پنیر گریور یا پارمژان یا پنیر چدار سفید تهیه می‌شود. دستور تهیه این سس کاملا مشابه سس بشامل است که پنیر به آن اضافه می‌شود.

 

دستور تهیه سس مورنی

در تابه‌ای مناسب با حرارت کم کره را ذوب کرده و سپس آرد الک شده را آهسته آهسته به آن اضافه کنید و مداوم هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شود. بعد از کمی تفت خوردنِ آرد و کره، شیر گرم را آهسته به مواد اضافه کنید و مداوم هم بزنید. در این مرحله مواد را کاملا باید هم بزنید تا آرد گوله نشود. بعد از حدود ۲ الی ۵ دقیقه باید سس غلیظ و یکدست شود. سپس ادویه‌ها را به اندازه دلخواه و پنیر را نیز به سس اضافه کنید و هم بزنید تا پنیر کاملا باز شود و سسی کشدار بدست آید. در مرحله آخر زرده تخم‌مرغ را به سس اضافه کنید و آن را با سایر مواد هم بزنید. اگر بعد از کمی سرد شدن سس خیلی غلیظ بود می‌توانید کمی شیر گرم اضافه کرده و برای مدت کمی روی حرارت بگذارید تا سس نرم‌تری بدست آید.

 

نکات :

در اصل برای تهیه این سس از پنیر گریور یا چدار سفید استفاده می‌شود، اما اگر آن‌ها در دسترس نبود از پارمژان یا نهایتا پنیر پیتزا کم چرب استفاده کنید.
برای اینکه هنگام اضافه کردن شیر آرد گوله نشود می‌بایست شیر گرم شده باشد و به آرامی اضافه شود. می‌توانید تابه را از روی شعله بردارید و بعد شیر را اضافه کنید و دوباره روی شعله قرار دهید.
این سس بطور معمول با نمک و فلفل تهیه می‌شود اما شما می‌توانید با توجه به کاربرد آن از ادویه‌های متفاوتی همانند میخک، جوز هندی، کاری یا پودر سیر استفاده کنید.
برخی برای طعم دهی بهتر به این سس بعد از پایان مراحل پخت کمی خامه سبک به آن اضافه می‌کنند.