دستور پخت آبگوشت کلم قمری
کلم قمری مرغوب، رنگی سبز و پوستی صاف دارد، سفت و ترد بوده و تقریباً به اندازه یک توپ گلف است.کلم قمری رگ و ریشه دار، از کلم آبدار، اندکی سبکتر است.
برای آماده سازی آن ابتدا سر و تهِ کلم قمری را برش دهید، بشویید و در صورت نیاز، پوستِ آن را بگیرید و خرد کنید.
دستور پخت آبگوشت کلم قمری :
ابتدا ۲ حبه سیر را تفت دهید تا طلاییرنگ شود، سپس۳۵۰ گرم کلم قمری را به همراه ۲ قاق سوپ خوری زردچوبه به آن اضافه کرده و مجدداً تفت دهید.
۵۰۰ گرم گوشت ماهیچه با استخوان را بههمراه ۱ عدد پیاز، ۷۰ گرم نخود، ۷۰ گرم لوبیا سفید خیس و آبکششده و مقداری آب به قابلمه اضافه کرده، حرارت را ملایم کنید تا گوشت و حبوبات، بهمدت سه ساعت و ۳۰ دقیقه بپزند؛
روغن را در تابهای روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود، سپس ۲ قاشق سوپ خوری نعناع خشک را به آن اضافه کنید، به محض اینکه روغن داغ شد، تابه را از روی حرارت بردارید تا رنگِ نعناع سیاه نشود
یک سیبزمینی مکعبی خرد شده را با ۲ ق.سوپخوری رب گوجهفرنگی تفت دهید تا خوشرنگ شود، سپس آن را بههمراه سیبزمینی مکعبی خردشده و نعناعداغ، در یک ساعتِ آخر پخت آبگوشت، به آن اضافه کرده و هم بزنید؛
سیبزمینی دیگری را رنده کرده و به آبگوشت اضافه کنید تا باعث لعابدار شدنِ آن شود. در اواخر پختِ آبگوشت، ۱۰۰گرم ریحان،۳ ق. سوگخوری آب غور و مقداری نمک و فلفل را به آن اضافه و مخلوط کنید.
پس از پخت، آبگوشت کلم قمری را بههمراه نان، ترشی و سبزی خوردن تازه سرو کنید.