دستور پخت باباقانوش (باباگانوش)
مدت زمان پخت :
- یک ساعتسرو برای :
- 4 نفرمواد لازم :
- ۱ عدد بادمجان بزرگ یا دو تا سه عدد کوچک- ¼ لیوان ارده
- ۳ حبه سیر خرد شده
- ¼ لیوان آب لیموی تازه
- کمی زیره ی سبز
- نمک
- روغن زیتون بکر
- کمی جعفری تازه ی خرد شده
- ¼ لیوان زیتون شور سیاه
بابا غنوج یا باباگانوش یک غذای شرقی از منطقه ی خاورمیانه است که بیشتر در لبنان، سوریه، اردن و فلسطین محبوبیت دارد و ماده ی اصلی آن بادمجان و ارده است.
این غذا را می توان به عنوان مزه و با نان پیتا یا به عنوان دیپ برای سبزیجاتی مثل کرفس، هویج و خیار استفاده کرد.
متبّل، غذای شرقی دیگری با بادمجان و ارده است که درست مانند بابا قانوش درست می شود که به آن کشک هم اضافه شود.
دستور پخت باباقانوش (باباگانوش)
قدم اول کبابی کردن بادمجان ها است. با این کار را می توانید روی باربیکیو، گاز کباب پزی یا حتی شعله های اجاق گاز انجام دهید. برای آسانی کار می توانید از توری های کباب استفاده کنید.
بادمجان ها را به صورت حلقه های بزرگ از طول ببرید، سپس روی توری قرار دهید و بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند. تا جایی که پوست بنفش آن سیاه و پوسته پوسته شود.
سپس آن ها را بردارید، در ماهیتابه بدون روغن روی گاز بگذارید تا بافت آن کاملا نرم شود.
پوست آن را جدا کنید و آن ها را درون یک کاسه بریزید.
با استفاده از پشت چنگال، بادمجان ها را کاملا له کنید.
ارده، سیر، آب لیمو و زیره ی سبز را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
نمک را هم اضافه کنید و بچشید تا در صورت لزوم ارده یا آب لیموی بیشتری به آن اضافه کنید.
باباغنوج را به ظرفی که می خواهید در آن سرو کنید منتقل کنید، با پشت قاشق آن را صاف کنید و گودی کوچکی در آن ایجاد کنید.
درون گودی ایجاد شده روغن زیتون بریزید و جعفری ها را روی آن بپاشید.
از زیتون سیاه برای تزئین دور ظرف باباگانوش استفاده کنید.
بعضی ها به این ترکیبات ماست یا انار هم اضافه می کنند.