مدت زمان پخت :

- سه ساعت

سرو برای :

- 4 نفر

مواد لازم :

- مرغ بدون پوست ۳ تیکه
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- سبزی ترشه واش سرخ شده ۵۰۰ گرم
- نمک ۱ قاشق غذا خوری
- فلفل سیاه به میزان لازم
- زرچوبه ۱ قاشق غذا خوری
- آبغوره ۱/۲ استکان
- روغن مایع به میزان لازم

نکته : سبزی ترشه واش شامل گشنیز، نعناع، کوتکوتو، ترشک، ترشه واش و سیر فراوان است.

غذاهای شمالی به دلیل استفاده از سبزی های محلی عطر متفاوت و بسیار خوبی دارند. غذاهای شمالی به دو دسته گیلکی و مازنی تقسیم می شوند و تنوع زیادی دارد.

در استان گیلان خورشت ترشه واش با کمی تفاوت به آبکی معروف است و از بادمجان و گوجه داخل خورشت استفاده می شود.

خورشت ترشه واش بسیار خوشمزه و تهیه آن در منزل آسان است.

 

دستور پخت خورشت ترشه واش :

۱ ) پیاز را خرد کرده و داخل روغن تفت داده تا کمی طلایی و سبک شود.

۲ ) نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده و کمی تفت داده تا بوی خامی آن گرفته شود.

۳ ) مرغ ها را اضافه کرده و خوب تفت دهید، تا رنگ مرغ تغییر کند و کمی سرخ شود.

۴ ) سبزی سرخ شده را به مرغ اضافه نمایید. شعله گاز را کم کرده و اجازه دهید تا کنار قابلمه جوش ریز بزند و روغن بیاندازد.

۵ ) حدود ۵ لیوان آب اضافه کرده و شعله را زیاد نمایید تا بجوش بیاید. بعد از جوش آمدن، شعله را کم کرده تا خورشت جا بیفتد.

۶ ) در انتها آبغوره اضافه کرده و حدود ۲۰ دقیقه دیگر با حرارت کم بجوشد تا خامی آبغوره بر طرف شده و خورشت غلیظ شود.

 

نکته :

سبزی خورشت را باید چرخ کنید و داخل روغن سرخ نمایید.

سبزی ترشه واش در شهرهای شمالی کشور به خصوص قسمت های بومی نشین به صورت سرخ شده موجود است.

ترشی غذا را بسته به ذائقه خانواده کم یا زیاد نمایید.

سبزی را تا زمان تغییر رنگ تفت دهید تا نسوزد.

اگر دوست داشته باشید، میتوانید بادمجان به خورشت اضافه کنید.