خورشت فسنجان گیلکی اصولا با گوشت اردک درست میشود. ارتباط میان انار و گوشت اردک در آشپزی ایرانی به مدت ها قبل برمی گردد. این دستور غذایی با اینکه بدون پروتئین درست می شود، اما به همان اندازه خوشمزه و مغذی است. به کسانی که گوشت دوست دارند، پیشنهاد می کنم که این غذا را با جوجه کباب بخورند.

 

دستور پخت خورشت فسنجان گیلکی (خورشت انار و گردو) :

سرخ کردن گردوها : فر را در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و یک سینی لبه دار با کاغذ روغنی آماده کنید. گردو ها را روی آن پخش کنید. سینی را در طبقه ی وسط فر به مدت ۵ دقیقه قرار دهید. گردو را از فر در بیاورید و در یک کاسه بریزید و بگذارید خنک شود.

کباب کردن کدو حلوایی : در همان سینی فر، تکه های کدو حلوایی را با نصف قاشق چایخوری نمک، نصف قاشق چایخوری فلفل و یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون بریزید، خوب مخلوط کنید و بر روی سینی پخش کنید. به مدت ۱۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا ترد شوند.

در یک قابلمه متوسط ۲ قاشق سوپخوری روغن بریزید. پیازها را اضافه کنید و ۱۰الی ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که طلایی شوند، سرخ کنید. نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، هل و زیره را اضافه کنید و ۱ دقیقه سرخ کنید.

در این حال، در غذاساز، گردوها را آسیاب کنید، سپس ۱ پیمانه آب انار، رنده پوست پرتقال، رب انار و شیره انگور را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یک سس صاف و کشدار درست شود.

سس گردو را به پیازهای درون قابلمه اضافه کنید، بقیه ی آب انار ( ۳ پیمانه)، نصف کدو حلوایی ( نصف دیگر را برای تزئین کنار بگذارید.) و گشنیز را اضافه کرده و بگذارید که بجوشد. شعله ی گاز را کم کنید و اجازه دهید ۲۵ دقیقه بجوشد، گهگاهی با یک قاشق چوبی خورشت را هم بزنید تا گردوها نسوزند.

خورش گردو گیلکی را بچشید و چاشنی ها را تنظیم کنید. خورشت فسنجان گیلکی باید ترش وشیرین باشد : اگر خیلی شیرین بود، مقدار بیشتری رب انار اضافه کنید؛ اگر خیلی ترش بود، مقداری شیره انگور اضافه کنید.

در قابلمه را بگذارید و تا زمان سرو گرم نگه دارید. قبل از سرو، با کدو حلوایی باقی مانده، دانه های انار و چند شاخه گشنیز تزئین کنید. با برنج سفید یا قهوه ای میل کنید.