دستور پخت دو قوس ماهی (بوشهر)
مدت زمان پخت :
- 40 دقیقهسرو برای :
- 4 نفرمواد لازم :
- ماهی حلوا (پاک و شستهشده) 2 عدد- نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیدهشده) به مقدار لازم
- روغن مایع (مخصوص سرخکردن) به مقدار لازم
- پیاز (رنده و آبگرفتهشده) 1 عدد
- سیر (کوبیدهشده) 5 حبه
- رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری
- زعفران 2 قاشق سوپخوری
- فلفل قرمز (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
دستور پخت دو قوس ماهی :
ماهی را با مقداری نمک و فلفل مزهدار کرده سپس در تابه ای حاوی روغن حرارت دادهشده از هر طرف سرخ کنید. ماهی را از تابه خارج کرده و در سینی فر قرار دهید. سینی را ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فری که از ۱۵ دقیقه قبل، روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کرده اید، قرار دهید تا ماهی کاملاً بپزد.
پیاز را در تابه ای حاوی روغن حرارت داده شده تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس سیر را به آن بیافزایید و تفت دهید. رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا خوشرنگ شود سپس یک پیمانه آب اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید.
پس از اینکه جوش آمد، زعفران را اضافه کرده، در اواخر پخت، مقداری نمک و فلفل قرمز به آن بیافزایید سپس تابه را از روی حرارت بردارید. سس را روی ماهی سرخشده بریزید و در کنار چلو یا نان سرو کنید.
ماهی حلوا سرشار از امگا ۳ است. مصرف این ماهی به افراد میانسال و سالمند توصیه میشود.
نکته
این غذا با انواع ماهی های جنوب و قزلآلا قابل تهیه است.