مدت زمان پخت :

- 30 دقیقه

سرو برای :

- 4 نفر

مواد لازم :

عدس پخته شده :۱لیوان= ۲۰۰گرم
رشته پلوئی :۱لیوان= ۲۲۵گرم
گوشت چرخ کرده : ۵۰ گرم
پیاز چاپ شده :۱عدد
سیر چاپ شده : ۲ حبه
رب گوجه : ۱قاشق غذاخوری سرپر
نمک :۱ قاشق چایخوری
روغن مایع : ۳ قاشق غذاخوری
آب گرم : ۴ لیوان= ۴۰۰گرم
ریحان بنفش یا سبز برای تزئین : ۱ دسته

دستور پخت سوپ عدس با رشته پلویی

از سه تا چهار ساعت قبل عدس را تمیز کرده و بشوئید تا خاکش برود و بعد با آب ولرم خیس کنید. بعد از۳ تا ۴ ساعت خیس کردن ،آبش را گرفته و دوباره آبکشی کرده و با مقداری آب بگذارید کامل بپزد .

پیاز را پوست گرفته وشسته و بصورت نگینی ریز خرد کنید.

سیر را پوست گرفته و ساتوری خرد کنید.

ریحان را تمیز کرده و بشوئید تا گل و لایش برود. بعد آبکشی کرده و کامل آب اضافی را بگیرید و ریز خرد کنید.

در یک قابلمه روغن مایع را ریخته و گرم کرده و بعد پیاز و سیر خردشده را اضافه کنید و کمی تفت دهید. گوشت چرخ کرده را ریخته و کمی تفت دهید. رب را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا خامی آن کاملاً گرفته شود..

عدس را به مواد اضافه کرده وآب جوش اضافه کنید.

بعد از ۲تا ۳ دقیقه که آب جوش را اضافه کردید، رشته پلویی خردشده را همراه با نمک اضافه کنید و بگذارید بپزد.

بعد از پختن سوپ، توی ظرف سرو کشیده و رویش ریحان خردشده بپاشید.

 

نکته : این سوپ را می توانید با جعفری ریز خرد شده هم سرو کنید.

این سوپ را با انواع رشته های پلویی ایرانی موجود در بازار مثل تک ماکارون یا گلستان بپزید.

*دستور اصلی از ” اوکتای اوستا ” یکی از سرآشپزهای معروف ترکیه است. او در تلویزیون برنامه های آشپزی اجرا می کند و کتابهای زیادی درباره آشپزی نوشته است، که کتاب  “ساعت چای ”  به زبان فارسی هم ترجمه شده است.