دستور پخت شیرینی نان خامه ای
مدت زمان پخت :
- یک ساعتسرو برای :
- 10 نفرمواد لازم :
آرد سفید قنادی (آرد سه صفر)شکر یک قاشق غذاخوری
روغن جامد یا کره ۳۰۰گرم
تخم مرغ ۴ عدد
نمک به مقدار لازم
بکینگ پودر و وانیل نصف قاشق چای خوری
نان خامه ای از پرطرفدارترین شیرینی های ایرانی است که در مراسم مختلف از آن استفاده میشود با کمی خلاقیت و حوصله میتوانید این شیرینی را در منزل تهیه و با چای یا قهوه سرو نمایید.
دستور پخت شیرینی نان خامه ای
۱ ) ابتدا یک پیمانه آرد سفید قنادی (آرد سه صفر) را الک کرده و کنار میگذاریم.
۲ ) داخل قابلمه یک پیمانه آب و به اندازه نوک انگشت نمک، یک قاشق غذاخوری شکر را با یک سوم پیمانه (۱۰۰گرم) روغن جامد یا کره اضافه میکنیم و بعد از قاطی کردن روی حرارت میگذاریم.
۳ ) وقتی مواد شروع به حباب زدن نمود آرد را همراه نصف قاشق چای خوری بکینگ پودر سریع و یکجا اضافه میکنیم و با قاشق چوبی مرتب هم میزنیم تا آرد با مواد کاملا ترکیب شود.
نکته : توجه کنید حتما قاشقی که برای هم زدن مواد استفاده میکنید باید چوبی باشد.
۴) بعد از آنکه خمیر کاملا یکدست و وسط ظرف جمع شد به مدت ۵ دقیقه برروی حرارت کم گذاشته و مرتب هم میزنیم.
۵) در ادامه حرارت را خاموش کرده و صبر میکنیم خمیر خنک شود. دقت نمایید نباید کاملا خمیر سرد شود فقط از داغی بیافتد.
۶) در این مرحله فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم و داخل سینی فر کاغذ روغنی میگذاریم. اگر از توستر استفاده میکنید دما را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
۷) مقداری خمیر خنک شده را داخل کاسه بزرگی میگذاریم و ۴عدد تخم مرغ را دانه دانه به خمیر اضافه میکنیم و با همزن خوب مخلوط میکنیم.
۸) سپس وانیل را اضافه میکنیم و دوباره خوب هم میزنیم تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند.
۹) خمیر باید چسبنده و براق باشد، خمیر را داخل قیف ریخته و با هر ماسوره ای که تمایل دارید، به آن شکل داده، داخل سینی و روی کاغذروغنی با فاصله بگذارید.
۱۰) سینی را داخل فر قرار داده و به مدت ۱۵ دقیقه تا زمانی که نان ها پف کنند و طلایی شوند صبر میکنیم.
۱۱) سپس حرارت را ۱۰ درجه کم کرده و اجازه دهید نان خامه ای به مدت ۱۰ دقیقه مغز پخته و خوشرنگ شود.
۱۲) سینی را از فر خارج کرده، با نوک چاقو نان ها را سوراخ کرده تا بخار داخل آن خارج شود و نان خامه ای خمیری نشود.
۱۳) وقتی نان ها کاملا خنک شد، داخلشان را با خامه قنادی که از قبل فرم گرفته بود و داخل قیف ریخته پر میکنیم.
۱۴) نان خامه ای آماده است.