نان خامه ای از پرطرفدارترین شیرینی های ایرانی است که در مراسم مختلف از آن استفاده میشود با کمی خلاقیت و حوصله میتوانید این شیرینی را در منزل تهیه و با چای یا قهوه سرو نمایید.

دستور پخت شیرینی نان خامه ای

۱ ) ابتدا یک پیمانه آرد سفید قنادی (آرد سه صفر) را الک کرده و کنار میگذاریم.

۲ ) داخل قابلمه یک پیمانه آب و به اندازه نوک انگشت نمک، یک قاشق غذاخوری شکر را با یک سوم پیمانه (۱۰۰گرم) روغن جامد یا کره اضافه میکنیم و بعد از قاطی کردن روی حرارت میگذاریم.

۳ ) وقتی مواد شروع به حباب زدن نمود آرد را همراه نصف قاشق چای خوری بکینگ پودر سریع و یکجا اضافه میکنیم و با قاشق چوبی مرتب هم میزنیم تا آرد با مواد کاملا ترکیب شود.

نکته : توجه کنید حتما قاشقی که برای هم زدن مواد استفاده میکنید باید چوبی باشد.

۴) بعد از آنکه خمیر کاملا یکدست و وسط ظرف جمع شد به مدت ۵ دقیقه برروی حرارت کم گذاشته و مرتب هم میزنیم.

۵) در ادامه حرارت را خاموش کرده و صبر میکنیم خمیر خنک شود. دقت نمایید نباید کاملا خمیر سرد شود فقط از داغی بیافتد.

۶) در این مرحله فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم و داخل سینی فر کاغذ روغنی میگذاریم. اگر از توستر استفاده میکنید دما را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.

۷) مقداری خمیر خنک شده را داخل کاسه بزرگی میگذاریم و ۴عدد تخم مرغ را دانه دانه به خمیر اضافه میکنیم و با همزن خوب مخلوط میکنیم.

۸) سپس وانیل را اضافه میکنیم و دوباره خوب هم میزنیم تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند.

۹) خمیر باید چسبنده و براق باشد، خمیر را داخل قیف ریخته و با هر ماسوره ای که تمایل دارید، به آن شکل داده، داخل سینی و روی کاغذروغنی با فاصله بگذارید.

۱۰) سینی را داخل فر قرار داده و به مدت ۱۵ دقیقه تا زمانی که نان ها پف کنند و طلایی شوند صبر میکنیم.

۱۱) سپس حرارت را ۱۰ درجه کم کرده و اجازه دهید نان خامه ای به مدت ۱۰ دقیقه مغز پخته و خوشرنگ شود.

۱۲) سینی را از فر خارج کرده، با نوک چاقو نان ها را سوراخ کرده تا بخار داخل آن خارج شود و نان خامه ای خمیری نشود.

۱۳) وقتی نان ها کاملا خنک شد، داخلشان را با خامه قنادی که از قبل فرم گرفته بود و داخل قیف ریخته پر میکنیم.

۱۴) نان خامه ای آماده است.