مدت زمان پخت :

- یک ساعت

سرو برای :

- 4 نفر

مواد لازم :

گلاب ۱/۳ پیمانه
آب پیاز به مقدار لازم
آب ۲ پیمانه
خلال پسته ۱ پیمانه
پیاز داغ ۱ پیمانه
فیله مرغ ۵۰۰ گرم
دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری
کشمش پلویی ۱ پیمانه
نمک ۱ قاشق چای خوری
زعفران ۱ قاشق چای خوری
شیر ۴ پیمانه
کره ۲۰۰ گرم
برنج ۳.۵ پیمانه

شیر پلو یکی از غذای سنتی و محلی اهالی تبریز است که امروز دستور پخت آن را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

 

دستور پخت شیر پلوی تبریزی

۱. فیله‌های مرغ را با نمک، زعفران و آب پیاز مزه‌دار می‌کنیم.

۲. برنج دانه بلند را با آب جوش نیم ساعت قبل خیس می‌کنیم.

۳. نیم لیتر آب و شیر را در قابلمه ریخته تا بجوشد.

۴. آب برنج را خالی می‌کنیم و آن را داخل شیر می‌ریزیم نمک، زعفران و گلاب را هم اضافه می‌کنیم.

۵. نیمی از شیر که تبخیر شد، کره را می‌ریزیم و می‌گذاریم بماند تا شیر کاملاً جذب برنج شود. ۳۵ دقیقه دم‌کنی می‌گذاریم تا بپزد.

۶. کشمش را با کمی کره و دارچین با هم سرخ می‌کنیم.

۷. فیله‌های مرغ مزه‌دار شده را سرخ کرده و بعد در کره تفت می‌دهیم.

۸. برنج پخته شده را در ظرف مورد نظر ریخته و کشمش، پیاز داغ و خلال پسته را روی برنج می‌ریزیم و تزیین می‌کنیم، فیله‌های مرغ را هم روی برنج قرار می‌دهیم.