دستور پخت طاجین گوشت و به (مراکش)
مدت زمان پخت :
- یک ساعتسرو برای :
- 4 نفرمواد لازم :
* مواد لازم برای ادویه راس الحانوت مراکشی :- پودر زیره : ۱ قاشق چای خوری
- پودر زنجبیل : ۱ قاشق چایخوری
- نمک : ۱ قاشق چای خوری
- فلفل سیاه : ۳/۴ قاشق پای خوری
- پودر دارچین : ۱/۲ قاشق چای خوری
- پودر فلفل قرمز : ۱/۲ قاشق چایخوری
- میخک خرد شده : ۱/۴ قاشق چایخوری
* مواد لازم برای طاجین گوشت و به مراکشی :
- گوشت قرمز : ۶۰۰گرم
- میوه به : ۴ عدد متوسط
- نخود : ۵۰۰ گرم
- جعفری خرد شده : ۴ قاشق غذا خوری
- گوجه فرنگی : ۵ عدد متوسط
- سیر : ۳ حبه
- ۱ عدد ساقه کرفس خرد شده
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- پودر زیره : ۱ قاشق چای خوری
- ادویه راس الحانوت : ۲ قاشق چای خوری
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل سیاه و فلفل قرمز : به مقدار لازم
- روغن : به مقدار لازم
طاجین گوشت و به ، خورشت مخصوص مراکش و کشورهای شمال آفریقا است. طاجین ظرفی است که خورشت را در آن درست می کنند. این خورشت با گوشت قرمز و میوه به پخته می شود و از یک نوع ادویه مخصوص مراکشی ( ادویه راس الحانوت) استفاده می شود. این ادویه را خیلی راحت میتوانید در خانه درست کنید. مواد آن را از بیرون تهیه کنید و باهم مخلوط کنید.
طرز تهیه ادویه راس الحانوت مراکشی:
تمام مواد را در کاسه ای بریزید و کامل باهم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا به طور کامل ترکیب شوند. سپس در ظرف مناسب بریزید و درب آن را محکم ببندید تا عطر و بوی آن از بین نرود. حالا شما ۳ قاشق ادویه راس الحانوت مراکشی دارید.
دستور پخت طاجین گوشت و به :
گوشت را به قطعات مربعی شکل برش داده و تمیز شسته و آبکش کنید. سپس یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و همراه با گوشت و مقداری روغن روی حرارت ملایم گاز به مدت ۱۰ دقیقه سرخ کنید. سپس گوشت را همراه با ۴ لیوان آب داخل زودپز به مدت ۱۸۰ دقیقه بپزید.
نخود را شسته و با مقداری آب به مدت ۱ ساعت بگذارید تا پخته شود. بعد از پخت کامل آب نخود را دور بریزید و نخود را در ظرفی جداگانه نگه دارید.
یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید، گوجه فرنگی و میوه به را تمیز شسته، پوست آنها را بگیرید و به اندازه دلخواه خرد کنید و هر کدام را در ظرفی جداگانه نگه دارید.
یک ماهیتابه بزرگ را روی حرارت ملایم گاز داغ کنید و مقداری روغن در آن بریزید. وقتی روغن گرم شد میوه به را داخل روغن بریزید و به مدت ۵ تا ۶ دقیقه سرخ کنید تا کاراملی شود سپس پیاز خرد شده، کرفس خرد شده و سیر خرد شده را اضافه کنید و به مدت ۳ دقیقه تفت دهید. با یک کفگیر سوراخدار مواد داخل ماهیتابه را بردارید و داخل یک قابلمه بزرگ بریزید.
گوشت پخته شده، گوجه فرنگی های خرد شده، جعفری خرد شده و نخود پخته شده را داخل قابلمه بریزید و ۳ لیوان از آب گوشت، پودر زیره، فلفل سیاه و فلفل قرمز، نمک و ادویه راس الحانوت را اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت ۱ ساعت به آرامی بپزد و خوب جا بیفتد.
طاجین گوشت و به را با برنج سفید سرو کنید. نوش جان!