دستور پخت ماهی حرایمی (لیبی)
مدت زمان پخت :
- دو ساعتسرو برای :
- 4 نفرمواد لازم :
- روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری- سیر خرد شده ۱۲ حبه له شده و ریز خرد شده
- فلفل تند قرمز خرد شده یک عدد (اگر غذای تند دوست ندارید از نصف فلفل استفاده کنید.)
- پودرفلفل دلمه ای شیرین (پاپریکا) آسیاب شده یک قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
- پودر زیره۱قاشق غذاخوری
- نمک دریا نصف قاشق چایخوری
- پودر فلفل سیاه ۱/۴ قاشق چایخوری
- آب جوش ۱ پیمانه
- پیاز ریز ساتوری شده (اختیاری) ۱عدد
- زردچوبه ۱/۴ قاشق چایخوری
- جعفری ساتوری شده ۲ دسته کوچک
- آرد گندم ۱ پیمانه قاشق غذاخوری
در برخی کشورهای عربی جرایمی هم تلفظ می شود. ماهی حرایمی ، غذای دریایی از شمال آفریقا و کشور لیبی است.
تنها چیزی که برای تهیه ماهی حرایمی خوب نیاز دارید، انتخاب و خرید ماهی با کیفیت می باشد که می تواند سس لذیذ و خوشمزه غذا را خوب جذب گوشت خود کند. این غذای معروف خطه لیبی است.
با ماهی قزل آلا هم امکان پخت هست.
ماهی قزل آلای حلقه شده سه عدد
دستور پخت ماهی حرایمی :
۱ ) فلس ماهی را گرفته تیغ ماهی را در آورده و آن را از وسط نصف کنید. از قبل (حدود سه ساعت ) در روغن زیتون و کمی پیاز خرد شده مزه دار کنید تا بوی زخم ماهی برود، ماهی موقع مزه دار شدن باید در یخچال نگهداری شود.
۲ ) روغن مایع را در یک تابه بزرگ و ارتفاع دار گرم کنید. اول پیاز را تفت داده تا نرم و شفاف شود و بعد سیر و فلفل تند را اضافه کرده یک دقیقه در روغن تفت دهید تا بوی آن بلند شود. حواستان باشد که رنگ سیر تغییر نکندو بعد زردچوبه را اضافه کرده ده ثانیه تفت دهید و بعد رب گوجه را اضافه کرده و ۳ تا ۴ دقیقه در حالی که مواد را مخلوط می کنید به تفت دادن ادامه دهید.
۳ ) فلفل قرمز شیرین، زیره و نمک را اضافه کرده، تفت دادن را یک دقیقه ادامه دهید. سپس آب را اضافه کرده مواد را کاملا مخلوط کنید.
۴ ) ماهی را آرد زده و جداگانه سرخ کنید. سس آماده شده را روی آن بریزید. توجه کنید که سس روی آن را بگیرد. در تابه را گذاشته و ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم بگذارید.
۵ ) جعفری خرد شده را اضافه کنید. در تابه را گذاشته و بگذارید ۱۵ دقیقه دیگر روی شعله ملایم بماند.
این غذا با هر نوع ماهی، مخصوصا ماهی های جنوب مثل شیر ماهی و سنگسر بسیار خوشمزه می شود.
این خوراک را با نان یا برنج سرو کنید.