دستور پخت و طرز تهیه کیک کشمشی و سس کارامل
کیک کشمشی یکی از انواع مختلف کیک های خانگی خوش طعم و لذیذ است که طرفداران زیادی دارد. شما میتوانید این کیک خوشمزه را همراه با چای به عنوان عصرانه در کنار اعضای خانواده میل کنید.
طرز تهیه کیک کشمشی و سس کارامل
۱ ) ابتدا فر را با دمای ۱۷۰ درج سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود.
۲ ) تخم مرغ ها، شکر و وانیل را با همزن برقی به مدت ۲ دقیقه کاملا هم می زنیم تا کشدار و کرم رنگ شود.
۳ ) در مرحله بعدی شیر را به روغن اضافه می کنیم و کاملا هم میزنیم.
۴ ) در این مرحله آرد، بکینگ پودر و پودر هل را سه بار با هم الک کرده و طی سه مرحله به مواد اضافه میکنیم، این مواد را با لیسک و به صورت دورانی هم زده تا کاملا یکدست باشد.
نکته : دقت کنید زمانی که هم زدن مواد به پایان رسید آرد به حالت گلوله ای وجود نداشته باشد.
۵ ) کشمش ها را به مقدار آرد آغشته می کنیم و داخل مایه کیک ریخته و مخلوط می کنیم.
۶ ) قالب را چرب کرده، سپس مایه کیک را داخل قالب ریخته و خوب پخش می کنیم.
۷ ) به مدت ۳۵ الی۴۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا کیک بپزد سپس از فر خارج کنید تا سرد شود.
۸ ) کیک را پس از سرد شدن برش بزنید و سرو کنید.
طرز تهیه کیک کشمشی با قابلمه :
- در صورتی که قصد دارید کیک کشمشی را بدون فر تهیه کنید ابتدا قابلمه ای خالی ( ترجیحا جنس روی ) را برروی حرارت متوسط می گذاریم و در قابلمه را محکم بسته تا گرم شود.
- در مرحله بعد هنگامی که قابلمه گرم شد چیزی شبیه به یک رینگ یا قالب کوکو را وسط قابلمه گذاشته و قالب را برروی آن رینگ قرار می دهیم.
- برروی در قابلمه دمکنی می گذاریم و خوب می بندیم، حرارت را کم کنید.۵۰ تا ۶۰ دقیقه لازم است تا کیک بپزد.
- برای جلوگیری از سوختن کیک بهتر است از شعله پخش کن زیر قابلمه استفاده کنید.
نکته : غلطاندن کشمش ها در آرد برای جلوگیری از ته نشین شدن و سوختن آن ها است.
مواد لازم برای تهیه سس کارامل
- شکر قهوه ای ۱ پیمانه
- کره ۱/۲ پیمانه
- شیر ۴ لیوان
- خامه ۳ قاشق غذاخوری
- وانیل ۱ قاشق چای خوری
- نمک به مقدار اندک
سس یک راه بی نظیر شدن طعم کیک است. با سس کارامل تزئینی زیبا و خوشمزه ای را به کیک کشمشی بدهید و از سرو آن لذت ببرید.
طرز تهیه سس کارامل :
۱ ) ابتدا یک لیوان شکر را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت کم میگذاریم. دقت کنید اصلا نباید هم بزنید.
۲ ) بعد از چند دقیقه شکر کم کم آب انداخته و قهوه ای می شود.
۳ ) سپس سه قاشق غذاخوری خامه صبحانه را به همراه مقدار خیلی کمی نمک، وانیل را اضافه کرده و تند تند هم میزنیم تا یکدست و خوشرنگ شود.
۴ ) سپس حرارت را خاموش کرده و منتظر میمانیم تا سس خنک شود.
نکته :
- استفاده از سس کارامل روی پنکیک، بیسکویت و کیک بسیار فوق العاده و خوش طعم است.
- میتوانید این سس را به مدت یک هفته در یخچال نگه دارید و استفاده نمایید.