کیک فاج شکلاتی از جمله کیک و شیرینی های بسیار خوشمزه ای است که دستور پخت ساده ای دارد، شما میتوانید از تهیه و سرو آن لذت ببرید.

تی تی خانم به شما پیشنهاد می کند کیک فاج شکلاتی را به عنوان عصرانه با چای خوش طعم ایرانی سرو کنید و با اعضای خانواده طعمی متفاوت را تجربه نمایید.

 

دستور پخت کیک فاج شکلاتی :

دمای فرگازی و برقی بدون فن ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) و اگر فر چه برقی، چه گازی فن دار بود ۱۶۰ درجه سانتیگراد باشد. درجه ۴ فر برای فرهای که شماره بندی دارند.

 

مواد اولیه کیک را حداقل نیم ساعت زودتر از یخچال بیرون آورده و بگذارید به دمای محیط برسد.

۱ ) قالب کیکی به اندازه ۳۳ * ۲۶.۵ سانتی متری (که گنجایش ۱۴ پیمانه مواد را داشته باشد) را چرب کرده و کف آن را کاغذ شیرینی قرار دهید.

۲ ) پودر کاکائو و جوش شیرین را باهم مخلوط کرده و دوبار الک کنید.

۳ ) آب، شکر وکره را با مخلوط کاکائو وجوش شیرین الک شده در یک ظرف ساس پن (شیر جوش باکف ضخیم) ریخته و با همزن دستی مخلوط کرده و روی اجاق با حرارت متوسط گذاشته تا بدون آنکه جوش بیاید شکر حل شود، همینکه دیدید شکر حل شده است بگذارید مخلوط به جوش آید، به محض اینکه مایه جوش زد حرارت زیر اجاق را کم کرده و با در باز بگذارید مایه ۵ دقیقه کم کم وآرام آرام بجوشد، بعد از ۵ دقیقه مایه را در یک کاسه بزرگ یا کاسه همزن بریزید و بگذارید در دمای معمولی محیط آشپزخانه ولرم شود.

۴ ) در این حین آرد و بکینگ پودر را باهم مخلوط کرده و دوبار الک کنید.

۵ ) تخم مرغ وآرد الک شده را به مایه کاکائو ولرم شده اضافه کنید و با سرعت متوسط همزن برقی مایه کیک را بزنید تا مخلوط صاف و یکدست شود و رنگ مخلوط عوض شده و کم رنگ گردد، مخلوط آماده شده را در قالب آماده شده ریخته و رویش را با لیسک صاف کرده و در پنجره وسط فرقرار دهید.

۶ ) کیک را به مدت ۵۰ دقیقه بپزید، وقتی کیک از فر بیرون آمد بگذارید ده (۱۰) دقیقه در قالب مانده و بعد از قالب کیک را آزاد کرده و روی سینی توری برگردانده، طوریکه کف کیک روی سینی توری باشد و رویه کیک به سمت بالا باشد و بگذارید کیک کاملاً خنک شود.

۷ ) بعد از خنک شدن کامل کیک، روی آن را کرم فاج شکلاتی بمالید.

 

طرزتهیه کرم کیک فاج شکلاتی (رویه کیک) :

۱ ) پودر کاکائو و پودر قند را باهم مخلوط کرده و الک کنید ودر یک کاسه متوسط بریزید و کنار بگذارید.

۲ ) کره، آب و شکر را در یک ظرف ساس پن (شیر جوش باکف ضخیم) ریخته و با همزن دستی مخلوط کرده و روی اجاق با حرارت متوسط گذاشته مرتب هم بزنید، تا بدون آنکه جوش بیاید شکر حل شود وقتی دیدید شکر حل شد از روی حرارت برداشته و آرام  آرام  مخلوط پودرکاکائو و پودر قند الک شده را در مخلوط داغ کره، آب و شکر بریزید و مرتب هم بزنید ، وقتی مخلوط کاکائو تمام شد مایه آماده شده را در یک کاسه ریخته و رویش را سلفون ببندید و بگذارید ولرم شود و بعد بگذارید در یخچال ده دقیقه خنک شود، هر از چند گاهی در این مدت ده دقیقه که کرم دریخچال است مایه را بزنید تا یکدست باقی بماند، و بیش از حد سفت نشود وقابل کشیده شدن وپخش شدن روی کیک باشد. اگر وقتی از یخچال در آوردید دیدید کرم قابل کشیدن روی کیک نیست، در ماکرو فر گرم کرده تا نرم شود و بعد یکی دو قاشق غذاخوری شیرولرم یا آب جوش کم کم اضافه کنید و بهم بزنید.

۳ ) کرم کیک فاج شکلاتی را با کمک پالت یا قاشق روی کیک شکلاتی بمالید، کرم فاج شکلاتی را صاف و تزئین نمایید.

 

نکته :

  • نکته خیلی مهم دردستور شیرینی های خارجی درباره پودرقند،پودر شکر یا آیسینگ شوگر:

پودرشکرهای خارجی همیشه با نشاسته ذرت ترکیب شده است تا در هر دستوری که بکار می رود شیرینی یا سس حاصل لطیف تر باشد،  درحالیکه در ایران اینگونه نیست.

برای درست کردن پودرشکر، مقدار ۲۰۰ گرم پودر شکر را با۲ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت مخلوط کنید و چندین بار الک کنید. برای اطمینان از نتیجه کار بهتر است بجای خریدن پودر قند آماده از مغازه، خودتان شکر را آسیاب کرده وپودر شکر بدست آمده را با نشاسته ذرت مخلوط کنید. پودر شکرهای آماده خارجی نیاز به اضافه کردن نشاسته ذرت ندارند.

  • هربرش کیک ۱۵.۸ گرم چربی و ۱۷۴۹ کیلو ژول انرژی است.
  • دستور اصلی از سرآشپزو قناد معروف استرالیایی پاملا کلارک