دستور پخت کیک لبو
مدت زمان پخت :
- دو ساعتسرو برای :
- 10 نفرمواد لازم :
- لبو رنده شده : ۲۵۰ گرم ( ۳ عدد لبوی کوچک تازه )- کره نرم شده : ۲۵۰ گرم
- پوست لیموبسیار ریز رنده شده : ۳ قاشق چای خوری
- شکر : ۱پیمانه = ۲۲۰گرم
- تخم مرغ : ۴ عدد
- آرد کیک : ۳۰۰ گرم = ۲ پیمانه
- بکینگ پودر : یک ونیم قاشق چایخوری
- کشمش بی دانه ) مویز) : ۱۵۰ گرم ( از هر نوع کشمشی می توانید استفاده کنید اگر کشمش ها بزرگ بود آنرا با چاقو چند تکه کنید. )
این کیک لبوی خوشمزه و نرم جز ثابت کیک های خانوادگی ما شده و مناسب شب یلدا و روزهای سرد فصل سرماست.
دستور پخت کیک لبو :
دمای فرگازی و برقی بدون فن ۱۸۰ درجه سانتیگراد. دمای فرگازی و برقی فن دار۱۶۰ درجه سانتیگراد باشد. درجه ۴ فر برای فرهایی که شماره بندی دارند.
تمام مواد کیک را بگذارید به دمای محیط برسد و کره کمی نرم شود.
فر را تا درجه متوسط گرم کنید. یک قالب گرد ۲۰ سانتی متری را چرب کنید. کف و دیواره های آن را کاغذ روغنی بیندازید.
با پوست کن، پوست لبو ها را خیلی نازک بگیرید و با رنده درشت آن را رنده کنید.
کره نرم شده، پوست لیموو شکررا در کاسه کوچکی ریخته و با سرعت متوسط همزن برقی بزنید تا مواد کم رنگ شده وپفی شود،تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کنید و با همزن برقی بزنید، هر تخم مرغ که به خورد مواد رفت تخم مرغ بعدی را اضافه کنید. در حدی تخم مرغ ها را بزنید که با مواد ترکیب شوند. شاید ببینید که مایه کیک در این مرحله دلمه می بندد و بریده می شود نگران نباشید بعدا مایه کیک دوباره یکدست خواهد شد.
مخلوط کره ای را درکاسه بزرگتری بریزید و با قاشق چوبی یا لیسک، لبو،کشمش و آرد و بکین پودر الک شده را در چندین مرحله اضافه کنید ومواد را بصورت دورانی مخلوط کنید تا پف کیک از بین نرود، مخلوط بدست آماده را در قالب ریخته و رویش راصاف کنید .
کیک را در پنجره وسط فر گذاشته و حدود یکساعت و نیم بپزید.
کیک را از فر بیرون آورده وبگذارید کیک در قالب به مدت ده دقیقه بماند و سپس کیک را روی سینی توری برگردانده ومجددا روی سینی توری دیگری آنرا سروته کنید. طوریکه روی کیک به سمت بالا باشد. در صورت دلخواه روی کیک را بعد از سرد شدن کامل پودر قند الک کنید.
نکات :
همانطور که در دستور اصلی می بینید از آرد self – raising flour استفاده شده که ما در ایران این نوع آرد را نداریم ،اما شما می توانید خودتان در منزل این آرد را درست کنید. ۱۵۰ گرم آرد کیک را با یک ونیم قاشق چای خوری سرصاف بکینگ پودر مخلوط کرده و دوبار الک کنید تا یکدست شود و یک پینچ نمک هم میتوانید اضافه کنید.
هنگام پوست گرفتن و رنده کردن لبو از دستکش یک بار مصرف استفاده کنید زیرا لبو دست های شما را رنگی می کند.اگر از تخته خرد کن چوبی برای رنده کردن استفاده می کنید بلافاصله بعد از خرد کردن ورنده کردن لبو تخته را خوب بشوئید تا رنگی نشود. سائیدن تخته کار با کمی نمک درشت آشپزی به شما کمک خواهد کرد که هر نوع لکه رنگی خشک و سفت شده را راحتتر از روی تخته تمیز کنید.
می توان بجای لبو از کدو یا هویج رنده شده هم استفاده کرد.
ازهرگونه کشمش (طلایی – مویز خردشده و…) و یا خرمای خردشده هم می توانید در این کیک استفاده کنید.
نگهداری ( ماندگاری ) :
این کیک را می توان در ظرف بدون منفذ و بدون هوا تا یک هفته در دمای معمولی خانه و تا سه هفته در یخچال نگهداری کرد و قابلیت فریز شدن تا سه ماه را نیز دارد.
ارزش تغذیه ای :
این دستور برای هر برش، ۱۰.۵ گرم چربی و ۸۲۵ کیلوکالری انرژی دارد.
- دستور اصلی از سرآشپزو قناد معروف استرالیایی پاملا کلارک است، پاملا کلارک سردبیر مجله women’s weekly Australia است و همچنین نویسنده سری کتاب های women’s weekly است.