دستور پخت کیک هویج (رژیمی)
مدت زمان پخت :
- یک ساعتسرو برای :
- 6 نفرمواد لازم :
- ۲ عدد تخم مرغ- ۶۰ گرم شکر
- ۵۰ میلی لیتر روغن زیتون
- ۱۳۰ گرم آرد
- ۱۰ گرم بیکینگ پودر
- ۲ قاشق سوپ خوری پودر دارچین
- ۳ عدد هویج رنده شده بزرگ
- ۱۰۰ گرم کشمش
- ۲ قاشق چایخوری آب لیمو ترش تازه
- مقدار کمی نمک
- ۲۰۰ گرم پنیر ماسکار پونه
- ۲۰ گرم کره
- ۲۰ گرم شکر
- پوست رنده شده لیمو ترش تازه
برای آماده کردن کیک رژیمی هویج از شیرینی طبیعی مواد اولیه بیشترین استفاده می شود و نیاز به روغن و شکر کمی دارید.
از فواید هویج هر چه بگوییم کم گفته ایم، این سبزی شیرین و خوشمزه مدر و از بین برنده یبوست است. هویج منبع غنی بتاکاروتن می باشد. بتاکاروتن مسئول رنگ نارنجی هویج است. هرچه بتا کاروتن زیاد تر باشد، هویج نارنجی تر می شود. بتاکاروتن پیش ساز ویتامین A است، یعنی در بدن تبدیل به ویتامین A می شود. ویتامین A برای تقویت سیستم ایمنی، محافظت از پوست، ریه، لوله گوارشی و همچنین در رشد سلول ها و تولید مثل حائز اهمیت است. بتا کاروتن، یک آنتی اکسیدان است و بیماری های ناشی از پیری را کاهش می دهد. منابع غنی این ویتامین عبارتند از : جگر، روغن جگر ماهی، شیر و لبنیات، کره و تخم مرغ. علاوه بر منابع فوق، ویتامین A در سبزیجات سبز و زرد رنگ نیز یافت می شود، از قبیل : سیب زمینی، اسفناج، هویج، کدو و خردل. هویج به جز بتاکاروتن دارای فیتوکمیکال ( Phytochemical ) نیز است. این ماده به همراه فیبر محلول و دیگر مواد مغذی موجود در هویج فواید زیادی را به ما ارزانی می دارد. این فواید شامل : جلوگیری از پیر شدن، محافظت بدن در مقابل بیماری ها، جلوگیری از آب مروارید، جلوگیری از پوکی استخوان و همچنین جلوگیری از عفونت مجاری ادراری است.
دستور پخت کیک هویج :
ابتدا فر را روشن کنید و به دمای ۱۸۰ درجه برسانید، تخم مرغ ها، روغن زیتون و شکر را درون یک ظرف به خوبی با هم مخلوط کنید. آرد، بیکینگ پودر و پودر دارچین را درون مخلوط به دست آمده الک کنید و همه را با هم به خوبی مخلوط کنید. سپس هویج، کشمش، آب لیموترش و نمک را اضافه کنید و همه را به خوبی مخلوط کنید. این مواد مخلوط شده را به قالب دایره ای ۱۸ سانتی متری منتقل کنید و داخل فر قرار دهید. زمان پخت این کیک ۳۰ تا ۴۰ دقیقه است. پس از ۳۰ دقیقه با فرو کردن یک خلال دندان به داخل کیک مطمئن شوید که کیک پخته است یا نه. پس از اینکه مطمئن شدید کیک پخته است آن را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود. پس از ۵ دقیقه کیک هویج را از قالب خارج کنید تا کاملا خنک شود. برای تزئین کیک هویج پنیر ماسکارپونه را با کره و شکر و پوست رنده شده لیمو کاملا مخلوط کنید تا یکدست شود و روی سطح کیک هویج بمالید. دقت کنید که کیک حتما خنک شده باشد در غیر اینصورت خامه روی آن آب می شود.