مدت زمان پخت :

- 15 دقیقه

سرو برای :

- 4 نفر

مواد لازم :

۱ عدد سیب زمینی در صورت تمایل
۲ عدد تخم مرغ
۱ قاشق غذاخوری پر آرد گندم
۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ
۱ قاشق چایخوری سرخالی زرچوبه
۱ قاشق غذاخوری شنبلیله خشک
۳ لیوان آب
نمک و فلفل به مقدار لازم

احتمالا اسم اشکنه رو از مادرها و مخصوصا مادربزرگامون زیاد شنیده باشیم. قدیما که خونواده ها به خوردن غذاهای ساده تر و کمتر گوشتی عادت داشتن، غذاهایی مثل اشکنه، کله جوش و آب دوغ خیار خیلی طرفدار داشتن و پای ثابت سفره ها بودن. امروز هم در این مطلب براتون طرز تهیه اشکنه رو میذارم تا در صورتی که تا به حال درستش نکردین امتحانش کنین و بیشتر با غذاهای اصیل و قدیمی آشنا بشین.

 

طرز تهیه اشکنه

برای تهیه اشکنه اول باید پیاز رو سرخ طلایی کرد میتونین از دو عدد پیاز خورد شده یا ۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ استفاده کنین. حالا پیاز داغ، زرچوبه، آرد و شنبلیه و مقدار کافی روغن رو با هم تفت میدیم. دقت کنین تا مقدار روغن خیلی کم نباشه چون آرد نباید حالت گوله گوله تو روغن پیدا کنه، از طرفی مواد رو با حرارت ملایم و کم تفت بدین تا شنبلیله نسوزه و تلخ نشه.

حالا باید ۳ لیوان آبی رو که داشتیم کم کم اضافه کنیم پس اول حدود ۱ لیوان از آب رو داخل مواد ریخته و خوب همشون میزنیم تا آرد کاملا در آب حل شده و یکنواخت بشه.

بعد مابقی آب رو هم اضافه کرده و هم میزنیم. اضافه کردن سیب زمینی به اشکنه سلیقه ایه یعنی میتونین اشکنه رو بدون سیب زمینی یا با اون درست کنین در صورتی که نمیخواستین از سیب زمینی استفاده کنین کلا ۲ لیوان آب کافیه. اما چون من از سیب زمینی هم استفاده کردم مجموعا ۳ لیوان آب داخل اشکنه ریختم.

اگر تمایل به استفاده از سیب زمینی دارین در همین مرحله سیب زمینی های نگینی خورد شده رو هم به اشکنه اضافه کرده نمک و فلفل هم میزنیم حالا حدود نیم ساعت با در نیم لای قابلمه، اشکنه رو روی حرارت ملایم میذاریم تا آرد داخلش قوام بیاد و سیب زمینی هم بپزه، بهتره گاهی اشکنه رو هم بزنین تا به خاطر وجود آرد ته نگیره.

بعد تخم مرغ هارو داخل یه کاسه میشکنیم و کمی هم میزنیم تا از حالت لختی دربیان.

حالا تخم مرغ رو داخل قابلمه ریخته و مدام هم میزنیم تا تخم مرغ یک جا سفت نشه و به طور یکنواخت تو کل اشکنه پخش بشه.

وقتی تخم مرغ داخل اشکنه خودش رو گرفت دیگه اشکنه ما حاضره.