پوره (به فرانسوی: Purée) به نوعی مادهٔ خوراکی گفته می‌شود که عمدتاً با خرد کردن و پختن تره‌بار، سبزیجات، حبوبات، میوه خام و مخلوط‌ و یکدست کردن آن‌ها و سپس از الک گذراندن آن درست می‌شود. پوره به عنوان یک پیش غذا یا تکمیل کننده ظرف غذا و همچنین سس در شیرینی‌های پختنی مانند پای و تارت بر روی خمیر قرار گرفته و استفاده می‌شود.

 

طرز تهیه انواع پوره میوه

پوره میوه معمولا به عنوان ساده‌ترین نوع تهیه انواع پوره‌ها شناخته می‌شود. در تهیه پوره میوه‌جات اصولی هست که در ادامه به آن می‌پردازیم :

 

اگر از میوه‌های نرمی همچون موز برای تهیه پوره استفاده می‌کنید، نیازی برای پختن آن وجود ندارد. فقط کافیست موز را کمی له کنید، برای چند دقیقه درون ماکروفر قرار دهید تا کاملا نرم شود، سپس موزها درون میکسر بریزید تا پوره یکدستی بدست آید. اما اگر از میوه‌های سفتی همچون سیب استفاده می‌کنید، باید بعد از پوست‌گیری سیب را تکه تکه کنید و به همراه کمی آب یا شیر درون ظرفی بریزید و بگذارید بپزد. بعد از پختن و کاملا نرم شدن سیب، آن‌ها درون میکسر بریزید تا کاملا یکدست شود.

 

نکات :

بستگی به نوع استفاده از پوره، برای طعم‌دار کردن پوره میوه از چاشنی‌های مختلفی استفاده می‌شود. بطور مثال شیر، شکر، خامه یا کره عمدتا معمول‌ترین چاشنی‌ها برای تهیه انواع پوره است. اما اگر پوره میوه را برای کودکان تهیه می‌کنید بهتر است از چاشنی به جز شیر استفاده نکنید.