طرز تهیه تاس کباب
مدت زمان پخت :
- 45 دقیقهسرو برای :
- 6 نفرمواد لازم :
گوشت سردست یا ران بدون استخوان ۷۵۰ گرمسیب زمینی نیم کیلو
به ۲۵۰ گرم
آلو خشک ۲۵۰ گرم
روغن مایع ۱۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی یک قاشق مرباخوری
گرد غوره سه قاشق سوپخوری
نمک و فلفل و ادویه به مقدار کافی
تاس کباب یکی از غذاهای ایرانی معروف است که در طبخ آن از آلو، گوشت قرمز، سیب قرمز، سیب زرد، دارچین، پیاز، سیب زمینی، هویج و گوجه فرنگی، استفاده میشود و این غذا را با نان و بعضاً با برنج مصرف میکنند.
طرز تهیه تاس کباب
آلو را از قبل در آب سرد خیس میکنیم. پیاز را به صورت حلقههای نازک میبریم. پوست به را نیز کنده و به اندازه پرههای پرتقال ورقه ورقه میبریم. سیب زمینی را هم پس از پوست گرفتن حلقه حلقه میکنیم.
گوشت را نیز به شکل ورقههای نازک (تقریباً به طول و عرض دو بند انگشت) تکهتکه میکنیم. اکنون یک قابلمه تقریباً بزرگ روی اجاق میگذاریم و دو قاشق روغن کف آن میریزیم و نخست دو ردیف پیاز حلقه شده.
سپس یک ردیف گوشت روی آن میچینیم و کمی آلو روی آن میریزیم و چند تکه به هم می گذاریم. گرد غوره را با نمک و فلفل و ادویه مخلوط کرده و روی این مواد میپاشیم و سپس یک قاشق روغن دیگر میریزیم.
این کار را تا تمام شدن مواد ادامه میدهیم و با افزودن دو لیوان آب در قابلمه را میبندیم و میگذاریم روی حرارت ملایم کاملاً بپزد. دست آخر سیب زمینی های ورقه شده را روی تاس کباب میریزیم و با حل کردن رب گوجه فرنگی در نصف لیوان آب آن را داخل تاس کباب میریزیم.
این غذا تا آماده شدن نباید آب داشته باشد بنابراین مرتب به غذا سر بزنید. به هنگام کشیدن غذا در دیس دقت میکنیم تاس کباب را با کفگیر پهنی که مواد را مخلوط و له نکند بکشیم. چاشنی این غذا، سبزی خوردن، دوغ محلی و ترشی تازه است.