طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی
مدت زمان پخت :
- 30 دقیقهسرو برای :
- 4 نفرمواد لازم :
سینه مرغ 5 عددپیاز 2 عدد
روغن مایع 1/2 لیوان
زنجبیل تازه 1 تکه کوچک (دلخواه)
زعفران دم کرده 1/3 لیوان
آبلیمو 5 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی درشت 4 عدد
کره مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
جوجه کباب هم مثل کباب کوبیده از غذاهای اساسی ما ایرانی هاست و پای ثابت سفره های ایرانی به ویژه در وقت هایی است که به سفر یا گردش میرویم و به قول معروف منقل را به راه میکنیم (مخصوصا جوجه کباب ۱۳ بدر که برای همه ما آشناست). تهیه جوجه کباب راحت است و اگر مرغ از قبل طعم دار شده باشد نیاز به زمان زیادی ندارد. اما نکته اصلی که طعم و بافت جوجه کباب را مشخص میکند در همان مرحله طعم دار کردن است. اصولا جوجه استخوانی که با پوست و استخوان تهیه شده باشد بافت چرب و نرم تر و لذیذترید دارد. اما با رعایت نکاتی که در ادامه دستور تهیه جوجه کباب گفته میشوند، میتوان جوجه بدون استخوان نرم لذیذی درست کرد. البته از همین روش طعم دار کردن برای تهیه جوجه با استخوان هم میتوان استفاده کرد.
طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی
سینه های مرغ را به صورت نوارهای باریک برش بزنید و هر نوار را به تکه های کوچکتر خرد کنید. تکه های مرغ نباید خیلی بزرگ باشند و نه خیلی کوچک. مرغ خرد شده را داخل کاسه ای بریزید.
پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و داخل کاسه مرغ بریزید.
در ادامه روغن مایع را به تکه های مرغ و پیاز اضافه کنید. قدری هم نمک و فلفل و زنجبیل رنده شده (در صورت تمایل) روی آنها بریزید. خوب مخلوط نمایید تا تکه های مرغ کاملاً به روغن آغشته شوند. استفاده از روغن باعث میشود مرغ در اثر ماندن در آبلیمو سفت نشود.
در آخر ۳ قاشق از آبلیمو و زعفران دم کرده را به مواد اضافه کنید و مواد را خوب زیر و رو کنید تا مرغ ها کاملاً زعفرانی شوند. سپس روی ظرف را با سلفون یا نایلون فریزر بپوشانید و به مدت ۸ – ۳ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.
پس از مزه دار شدن تکه های مرغ را در یک ردیف روی سطح کار قرار دهید سپس روی آن را با دست نگه دارید و سیخ را به آرامی از داخل تکه های مرغ عبور دهید ( دقت کنید میان تکه های مرغ فاصله ای نباشد و کاملا به هم چسبیده باشند ) ، گوجه ها را نیز به سیخ بکشید (اگر گوجه ها بزرگ هستند آنها را قبل از سیخ کردن، از وسط نصف کنید).
برای تهیه سس کره مخصوص جوجه کباب مقداری کره را داخل کاسه ای بریزید و روی حرارت بخار آب قرار دهید تا آب شود. سپس ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو و مقداری نمک و فلفل اضافه کنید.
سیخ های جوجه را روی آتش ذغال قرار دهید و کمی این طرف و آن طرف کنید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس با قلمو از سس کره روی سطح جوجه کباب بزنید. در زمان کباب شدن هر چند لحظه یک بار سیخ های جوجه را روی هم قرار دهید تا آب کباب به خورد جوجه ها برود و جوجه کباب ترد بماند. پس از اینکه جوجه کباب آماده شد بقیه سس کره را روی کباب ها بریزید و از روی حرارت بردارید.
نکته ها:
۱- تکه های مرغ نه باید آن قدر بزرگ باشند که موقع کباب کردن مغز پخت نشوند و نه آن قدر کوچک باشند که سیخ گرفتن آنها سخت شود.
۲- برای طعم دار کردن جوجه از پیاز رنده شده استفاده نکنید. چون پیاز رنده شده به تکه های مرغ میچسبد و روی آتش به سرعت میسوزد.
۳- در برخی از دستورها به جای روغن از ماست استفاده میشود. این بستگی به سلیقه شما دارد اما استفاده از ماست رنگ زعفرانی جوجه را کمتر میکند.
۴- برای تهیه جوجه کباب در فر آماده کنید باید جوجه ها را پس به سیخ کشیدن داخل سینی فر که چرب کرده اید قرار دهید. سپس سینی را داخل فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. هر چند دقیقه کباب ها را پشت و رو کنید و با سس کره روی آن برس بکشید تا آماده شود.