خیارشور از خوشمزه ترین چاشنی های غذایی است که در کنار بیشتر ساندویچ ها و غذاها سرو می شود.

 

طرز تهیه خیارشور

خیارها را خوب شسته و برروی یک پارچه تمیز پهن کنید تا آب آن کاملا گرفته شود.

داخل ظرف مورد نظر یه لایه خیار، یک حبه سیر و مقداری ترخون یا مرزه و یا یک دانه فلفل سبز تند قرار دهید.

این کار را ادامه داده تا ظرف کاملا پرشود. حالا مخلوط آب نمک و سرکه را روی خیارها ریخته و درش را ببندید.

به ازای هر ۲۰ لیوان اب جوشیده سرد شده، ۱ لیوان نمک و نصف لیوان سرکه بریزید و با هم مخلوط کنید.

ظرف را چند روز در جای گرم قرار دهید تا رنگ خیارها تغییر کند سپس ظرف را به جای خنک منتقل کنید.

توجه کنید حتما خیارها آب نداشته باشد و گرنه کپک میزند.

 

نکاتی در مورد تهیه ترشی :

هیچ وقت سرکه را به تنهایی برای ترشی استفاده نکنید. حتما مقداری آب جوشیده ی سرد شده را با آن ترکیب کنید، این کار تیزی ترشی را میگیرد. حتی میتوانید از سرکه انگور استفاده نمایید.

برای تهیه ترشی گوجه گیلاسی باید دقت کنید اگر ترشی ها کاملا رسیده باشند، بعد از ترشی انداختن گوجه ها ترک خورده و له می شوند. پیشنهاد میشود از گوجه هایی که مقداری کال هستند استفاده نمایید.

ترشی کلم بنفش را براساس دستور تهیه مادرم درست کردم که خوشرنگ تر و خوشمزه تر شد. معمولا سه کاسه بزرگ سرکه را با یک کاسه آب جوشیده ی سرد شده و ۳ قاشق غذاخوری نمک مخلوط کرده و روی ترشی ها ریختم. این نسبت کلی است ممکن است یک ظرف ترشی به ۶ کاسه سرکه نیاز داشته باشد پس دقت کنید و به همان نسبت آب و نمک را به مواد اضافه نمایید.