مدت زمان پخت :

- 15 دقیقه

مواد لازم :

کره ۲۵۰ گرم
آب لیموترش تازه ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
دانه فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
ترخون ۱ دسته
زرده تخم‌مرغ ۳ عدد
نمک به میزان لازم

سس هالندیز ترکیبی از کره آب‌کرده به همراه زرده تخم مرغ است که معمولا با آب لیموترش یا سرکه و نمک و فلفل سیاه مزه‌دار می‌شود. هالندیز سس محبوب برای بسیاری از خوراک‌های سبزیجات فرانسوی است که بافت خامه‌ای و ترش مزه دارد.

 

دستور تهیه سس هالندیز

در ظرفی آب لیموترش و دانه فلفل سیاه و ترخون را بریزید، روی شعله قرار دهید تا کمی بجوشد و حجم آن کمی کم شود. بعد از جوشیدن آن را از صافی رد کرده و کنار بگذارید. زرده تخم‌مرغ‌ها را درون ظرفی روی بن‌ماری (حرارات کتری آب) بگذارید و آهسته هم بزنید. حرارت بن‌ماری نباید زیاد باشد. سپس آب لیموترش جوشیده را به زرده تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا یکدست و کرمی شود. کره را در ظرفی دیگر روی شعله بگذارید تا آب شود اما زیاد نباید داغ شود. سپس کره آب‌کرده را آهسته آهسته و کم کم به زرده تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و هم بزنید. اگر در هنگام اضافه کردن و هم زدن آن‌ها متوجه شدید مواد در حال جوشیدن است ظرف را از روی بن‌ماری برای دقایقی بردارید و دوباره بگذارید، اما مداوم و آهسته هم بزنید تا بافت کرمی داشته باشد. در انتها نمک را اضافه کنید و از روی شعله بردارید، سس باید بافتی کرمی و غلیظ داشته باشد.

 

نکات :

این سس باید بافت کرمی و غلیظ داشته باشد، اگر غلظت آن زیاد شد کمی آب گرم اضافه کنید و دوباره روی حرارت بن‌ماری هم بزنید.
طعم سس هالندیز ترش و کره‌ای است اگر در انتها طعم آن ترشی مورد نظر را نداشت کمی آب لیموترش دیگر بیافزایید.
در هنگام اضافه کردن کره آب‌کرده حتما دقت کنید که آهسته آهسته و کم کم اضافه شود، در غیر این صورت بافت سس خوب نمی‌شود.
اگر دانه فلفل سیاه نداشتید در انتهای طبخ به سس پودر فلفل سیاه بزنید.