مدت زمان پخت :

- سه ساعت

سرو برای :

- 4 نفر

مواد لازم :

- نخود : 1/2 پیمانه
- لوبیا سفید: 1/2 پیمانه
- عدس: 1/2 پیمانه
- برنج (نیم‌دانه): 1 پیمانه
- سبزی (پاک و خردشده): 500 گرم (تره، - گشنیز و شبت یا شوید (از هرکدام به یک اندازه))
- دوغ ترش: 2 لیتر
- پیاز (خلالی خردشده): 2 عدد
- روغن مایع (مخصوص سرخ‌کردن): به مقدار لازم
- سیر (کوبیده‌شده): 4 حبه
- زردچوبه (پودرشده): 1 قاشق چای‌خوری
- آرد برنج: 2 قاشق سوپ‌خوری
- نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده): به مقدار لازم
- نعناع‌داغ: مقداری برای تزیین

دستور پخت آش دوغ :

نخود خیس و آبکش‌شده را در قابلمه‌ای حاوی مقداری جوش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد. یک ساعت و ۳۰ دقیقه پس از شروع پختِ نخود، لوبیای خیس و آبکش‌شده را به آن بیافزایید تا کاملاً بپزند.

در یک ساعت آخر پخت نخود و لوبیا، عدس و برنج خیس و آبکش‌شده را به قابلمه بیافزایید و بگذارید مواد کاملاً بپزند، اما له نشوند.

در ۳۰ دقیقه آخر پخت، سبزی و دوغ را به قابلمه بیافزایید و هم بزنید تا آش کاملاً جا بیافتد.

پیاز را در تابه‌ای حاوی روغنِ داغ، روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس سیر و زردچوبه را به آن بیافزایید و تفت دهید تا طلایی‌رنگ شوند.

آرد برنج را با یک پیمانه از مایه آش رقیق کنید، سپس آن را همراه نیمی از مخلوط پیازداغ، مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه آش بیافزایید و بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر بماند تا آش کاملاً بپزد. آش دوغ را در ظرف مورد نظر ریخته، بقیه پیازداغ و سیرداغ را روی آن بریزید و با نعناع‌داغ تزیین و سرو کنید.

 

 

نکته

• آش دوغ را باید به‌صورت مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و دوغ نبرد.
• خاستگاه اصلی دوغ، ایران و ترکیه است و از یک نوشیدنی تبدیل به ماده اصلی برخی غذاها شده است.