مدت زمان پخت :

- سه ساعت

سرو برای :

- 4 نفر

مواد لازم :

- پیاز (نگینی خردشده) : 1 عدد
- روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) : به مقدار لازم
- نخود : 1/3 پیمانه
- گندم : 1 پیمانه
- سردست گوسفند (خردشده) : 400 گرم
- لوبیا چشم بلبلی : 1/4 پیمانه
- لوبیا قرمز : 1/4 پیمانه
- باقلا زرد (لپه باقلا) : 1/4 پیمانه
- عدس : 1/3 پیمانه
- برنج : 1/2 پیمانه
- زردچوبه (پودرشده): 1 قاشق چای‌خوری
- تخم گشنیز (پودرشده): 1 قاشق چای‌خوری
- لیموعمانی (پودرشده): 1 قاشق سوپ‌خوری
- نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده): به مقدار لازم
- نعناع داغ: مقداری برای تزیین
- سیرداغ (خلالی خردشده): مقداری برای تزیین

دستور پخت آش غلغل :

پیاز را در قابلمه‌ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شود. نخود خیس و آبکش‌شده را همراه گندم، گوشت و ۱۰ پیمانه آب جوش به قابلمه بیافزایید و حررات را زیاد کنید تا جوش بیاید، سپس حرارت را ملایم کنید تا به‌مدت ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزند.

پس از یک ساعت و ۳۰ دقیقه، لوبیاها را به مواد بالا بیافزایید.

در یک ساعت آخر پخت، باقلا زرد، عدس و برنج را اضافه کنید و بگذارید مواد کاملاً بپزند، اما له نشوند.

زردچوبه و تخم گشنیز را در تابه‌ای حاوی روغن تفت دهید و در ۳۰ دقیقه آخر پخت، به آش بیافزایید.

پس از پخت، آش را در آبکش بریزد. گوشت را از استخوان جدا کرده و آن را با گوشت کوب دستی بکوبید (یا گوشت را ریش‌ریش کنید). حبوبات را نیز بکوبید و همراه گوشت به قابلمه برگردانید.

آب آش را نیز همراه پودر لیموعمانی، مقداری نمک و فلفل سیاه به آش بیافزایید و مجدداً روی حرارت ملایم قرار دهید تا به‌مدت ۳۰ دقیقه دیگر بپزد، کاملاً جا بیافتد و لعاب‌دار شود. آش غلغل را در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن، نعناع‌داغ و سیرداغ بریزید و سرو کنید.

 

نکته

• تمام آش هایی که حبوبات و گوشت آن کوبیده می شوند، باید به مدت طولانی پخته شوند تا هنگام کوبیدن، حبوبات و گوشت کاملاً نرم شده باشند.
• در چین از لوبیای چشم بلبلی برای رفع تشنگی استفاده می شود و معتقدند از تکرر ادرار جلوگیری می کند پس این غذا میتواند یک گزینه عالی برای سحر باشد