دستور پخت آش کلم ترش
مدت زمان پخت :
- یک ساعتسرو برای :
- 8 نفرمواد لازم :
- لپه : نصف استکان- کشمش : نصف استکان
- برنج : یک پیمانه
- هویج : دو عدد
- زرد آلو خشک شده : ۱۰-۸ عدد
- کلم سفید : یک عدد متوسط
- رشته : نصف استکان
- سماق قرمز : یک پیمانه
- نعنا خشک (برای نعنا داغ) : یک قاشق چای خوری
- پیاز : ۵ عدد
- زرشک : نصف استکان
- زردچوبه : یک قاشق چای خوری
- فلفل قرمز و فلفل سیاه : از هر کدام نصف قاشق چای خوری
- نمک : به مقدار لازم
- مرغ : ۴ -۳ تکه ( بال، پشت و گردن )
دستور پخت آش کلم ترش :
مرحله اول : ابتدا برگ های کلم را از هم جدا می کنیم و خوب می شوریم و سپس آن را به طور متوسط خرد می کنیم. ( درشت یا ریز بودن آن به سلیقه خودتان بستگی دارد).
مرحله دوم : ۲ عدد هویج را تمیز شسته، پوستش را بکنید و خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم : زرشک را در یک ظرف تمیز قرار میدهیم مقداری آب روی آن می ریزیم تا خیس شود و کنار می گذاریم.
مرحله چهارم : سماق را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیسانده و آن را آبکش می کنیم و در ۲ پیمانه آب جوشانده، باید به قدری بجوشد که اندازه یک پیمانه آب ته قابلمه باقی بماند سپس آن را از صافی رد کرده و آب آن را کنار می گذاریم.
مرحله پنجم : لپه ها را خوب میشوریم سپس در یک قابله قرار می دهیم و ۳ لیوان آب به آن اضافه می کنیم و به مدت ۲۰ دقیقه روی شعله ملایم اجاق می گذاریم تا نیم پز شود، وقتی نیم پز شد آب آن را دور می ریزیم و لپه را کنار می گذاریم.
مرحله ششم : روغن را در یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت ملایم اجاق قرار می دهیم تا کمی گرم شود. سپس ۲ عدد پیاز را نگینی خرد می کنیم و در روغن می ریزیم و تفت می دهیم تا کمی سرخ شود سپس تکه های بال، پشت و گردن مرغ را به همراه زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز هر کدام نصف قاشق چای خوری، یک قاشق چای خوری نعنا و یک قاشق غذا خوری نمک را در روغن تفت می دهیم تا سرخ شوند، سپس لپه نیم پز شده و کلم خرد شده را اضافه می کنیم و مقداری آب روی آن می ریزیم، ( آب به اندازه ای باشد که روی کلم را بپوشاند) حالا برنج و آب سماق را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا همه مواد باهم مخلوط شوند، زردآلو، کشمش، زرشک و رشته را اضافه می کنیم و در قابلمه را به مدت ۴۰ دقیقه می گذاریم تا همه مواد باهم خوب بپزد و آش جا بیفتند. نرمی رشته ها دقیقا به اندازه نرمی رشته در آش رشته شود.
برای تزئین آش میتوانید از نعنا داغ، پیاز داغ و کلم خرد شده استفاده کنید.
برای تهیه نعنا داغ یک قاشق نعنا خشک را در ۳ قاشق غذا خوری روغن سرخ کنید.
برای تهیه پیاز داغ تزیینی، ۳ عدد پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا رنگ آن طلایی شود. وقتی آش را در ظرف مورد نظر قرار دادید با نعنا داغ و پیاز داغ و مقداری کلم تزیین کنید.