پست های ویژه
دستور پخت باقالی پلو با گوشت
مدت زمان پخت :
- سه ساعتسرو برای :
- 6 نفرمواد لازم :
- گوشت گوسفندی با استخوان: 800 گرم تا یک کیلو- پیاز: 1 عدد درشت
- سیر: 3 حبه
- برگ بو: 1 عدد
- چوب دارچین: 1 عدد 4 سانتی
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- برنج ایرانی: 5 پیمانه (استاندارد)
- باقالی: 400 گرم (پاک شده و بدون پوست)
- شوید خشک: 8 تا 10 قاشق غذاخوری
- نمک، دارچین و زردچوبه و فلفل و ادویه خورشتی
- روغن حیوانی (در صورت تمایل)
سلام دوستای عزیزم. بعد از مدت ها، بالاخره نوبت آموزش باقالی پلو با گوشت با تمام نکته های ریز و درشت رسید.
برای پخت باقالی پلو با گوشت خوشمزه باید از گوشت گوسفند یا بره استفاده کرد. اما اینکه چه قسمتی از گوشت باشه، به سلیقه و موجودی خونه شما بستگی داره. میتونید باقالی پلو رو با ماهیچه، گردن، دنده و … درست کنید.
من این بار با گوشت هایی که از عید قربان برامون آورده بودن این باقالی پلو رو درست کردم. در نتیجه ترکیبی از چند بخش هست. راستش عمدا این کارو انجام دادم تا بدونید که لزوما نباید از گوشت ماهیچه استفاده کرد. هر نوع گوشت گوسفندی که داشته باشید، برای این غذا جواب میده.
مهم ترین نکته از نظر من اینه که گوشت باقالی پلو استخوان داشته باشه. به این خاطر که همون استخوان کمک میکنه که طعم گوشت عالی تر بشه و باقالی پلوی بسیار خوشمزه ای داشته باشید و اینکه موقع سرو، حجم غذا کم به نظر نیاد.
این توضیح رو لازمه بگم که این روش من هست برای درست کردن این غذا. دوستان با تجربه هم هر کدوم روش خودشون رو دارن که مطمئنا عالیه. این آموزش رو من برای اون دوستانی که گذاشتم که ازم خواسته بودن و تجربه شون کمتر هست.
انواع روش های پخت باقالی پلو و گوشت رو هم بلدم اما این روشی هست که من ترجیح میدم ازش استفاده کنم. برای مهمونی های حتی رسمی خودم هم من به این روش این غذا رو درست میکنم و سرو میکنم.
انتهای مطلب یه مدل رایج دیگه از سرو باقالی پلو رو هم میگم برای دوستانی که اون سبک رو ترجیح میدن.
اما پخت باقالی پلو به این روشی که آموزش میدم، هم به صرفه است، هم خوشمزه و هم زیبا. تنها تفاوتش با باقالی پلوی رسمی، اینه که من به گوشت رب اضافه میکنم و جداگانه سرو میکنم.
پس لطفا در این مورد برام توضیح ندید. متشکرم.
باقالی پلو غذای کم دردسر و راحتیه البته اگه نکات رو رعایت کنید. تنها مشکلش قیمت گوشت گوسفندی هست که … .
دستور پخت باقالی پلو با گوشت :
۱- پیاز رو رنده کنید و همراه با گوشت داخل قابلمه بریزید. من معمولا از زودپز استفاده میکنم به این خاطر که کار رو سریع تر راه میندازه. اما میتونید از قابلمه معمولی هم استفاده کنید.
۲- میتونید چربی های گوشت رو بگیرید. اما من ترجیح میدم که بعد از پخت این کارو انجام بدم تا سس خوش طعم تری داشته باشم. اما اگه چربی ای که به گوشت چسبیده خیلی زیاد هست یا اینکه اصلا دوست ندارید که غذا چرب بشه، جداشون کنید.
۳- سیر رو با ضربه بخش پهن چاقو له کنید و پوستش رو جدا کنید و همراه با زردچوبه، فلفل، برگ بو، ادویه خورشتی و چوب دارچین به گوشت و پیاز اضافه کنید.
۴- با دست گوشت رو یه زیر و رو کنید تا همه جای گوشت ها به ادویه آغشته بشه. میتونید نیم ساعتی گوشت رو در این حالت قرار بدید تا طعم دار بشه. میتونید هم این کارو انجام ندید و بلافاصله آب رو اضافه کنید تا روی گوشت ها رو بگیره و روی حرارت قرار بدید.
دقت کنید آب زیاد اضافه نکنید. چون بعدا میخوایم سس غلیظی داشته باشیم و اگه زیاد باشه، یا گوشت له میشه تا آب غذا کار بره یا اینکه سس خوبی نداریم.
برای پخت با زودپز، آب همین که روی گوشت رو بگیره کافیه. برای پخت داخل قابلمه هم ابتدای کار همین مقدار آب اضافه کنید و بعدا هر نیم ساعت سر بزنید و اگه آب لازم داشت اضافه کنید.
۵- توی زودپز گوشت گوسفند تازه به حدود ۴۵ دقیقه زمان برای پخت احتیاج داره. اما توی قابلمه حدود یک و نیم تا دو ساعت باید بهش زمان بدید. پس زمانتون رو با توجه به روش پخت تنظیم کنید.
روش تهیه باقالی پلو
۶- برنج رو باید بر اساس تازه یا کهنه بودنش چند ساعتی خیس کنیم. به این شکل که اگه برنجتون یک ساله یا بیشتر باشه (برنجی که کهنه باشه بهتر و قشنگتر از برنج تازه پخته میشه.) حدود ۲ تا ۳ ساعت خوبه که خیس بخوره. اما اگه برنجتون تازه است حدود ۱ ساعت کافیه براش.
پس بعد از اینه برنج رو پاک کردید و کامل و خوب شستید، اونو با آب ولرم خیس کنید و کنار بذارید. میتونید نمک رو توی این مرحله بهش اضافه کنید. میشه هم موقع پخت. این مقدار برنج برای دم کردن به حدود ۳ قاشق غذاخوری نمک احتیاج داره.
۷- یه قابلمه بزرگ بردارید و توش تا نصف بیشتر آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار بدید تا جوش بیاد.
۸- باقالی رو داخل آب جوش بریزید و بدون در قابلمه، اجازه بدید که ۳ دقیقه (یا تا زمانی که باقالی نیم پز بشه) داخل آب جوش بمونه.
اگه روی باقالی کف کرد، با کفگیر کف رو تا جایی که میشه از روی آب خارج کنید.
۹- اگه به برنجتون نمک نزدید، توی این مرحله نمک رو به آب و باقالی در حال جوش اضافه کنید.
۱۰- این یکی از نکته های پخت باقالی پلو هست: حدود نصف قاشق غذاخوری زردچوبه به آب برنج اضافه کنید. این کار برای اینه که دونه های برنج از اون سفیدی در بیان و رنگشون زیباتر بشه. البته که هیچ طعمی به برنج نمیده.
۱۱- آب اضافه برنج که گذاشتید خیس بخوره رو خالی کنید و برنج رو به آب در حال جوش اضافه کنید. حرارت حتما زیاد باشه تا آب باز جوش بیاد. در قابلمه رو هم احتیاج نداریم.
۱۲- بعد از اینکه آب برنج باز جوش اومد، اگه روی آب کف کرد، کف رو باز خارج کنید.
۱۳- برای اینکه متوجه بشید چه زمانی باید برنج رو آبکش کنید، یه دونه از برنج ها رو بین دو تا انگشتتون فشار بدید. اگه روی اون نرم بود و مرکزش سفت، زمان مناسبیه برای آبکش کردن. اما اگه هنوز سفت بود، باید بیشتر بهش زمان بدید. میتونید هم یه دونه برنج رو بچشید و ببینید اگه اطرافش نرم بود و مرکزش سفت، زمان مناسبیه.
۱۴- برای اینکه برنج بیشتر قد بکشه، میتونید لحظه آخر یک لیوان آب سرد به برنج اضافه کنید تا از جوش بیفته. این شوک کمک میکنه برنجتون بهتر قد بکشه.
۱۵- برنج رو داخل یه آبکش بریزید تا آب اضافه ش بره و آب ولرم رو با فشار ملایم روی برنج باز کنید تا نمک اضافی ش بره.
۱۶- کف قابلمه رو کمی روغن بریزید و ته دیگی که میخواید قرار بدید (من برای سیب زمینی یه کم زعفران دم کرده هم کف قابلمه میریزم تا سیب زمینی ها خوش رنگ تر بشن).
۱۷- یه لایه از مخلوط برنج و باقالی رو با کفگیر داخل قابلمه بریزید و روش ۲ قاشق غذاخوری شوید رو پخش کنید.
۱۸- به همین ترتیب همه برنج و شوید رو به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید تا تموم بشه.
۱۹- به کمک دسته باریک قاشق یا کفگیر، داخل برنج چند تا سوراخ عمودی ایجاد کنید تا راحت تر دم بکشه.
۲۰- حدود ۱ قاشق غذاخوری پودر دارچین روی برنج پخش کنید. این کار کمک میکنه که برنج خیلی خوش عطری داشته باشید. اینم باز یکی از قلق های باقالی پلو هست که اگه انجام بدید، غذاتون فوق العاده میشه.
۲۱- قابلمه رو روی گاز قرار بدید و حرارت رو زیاد کنید. یه کوچولو (نصف پیمانه) آب روی برنج بریزید و درش رو قرار بدید. زمانی که از کف قابلمه صدای آب و روغن رو شنیدید، حرارت رو خیلی ی ی کم کنید و اجازه بدید که حدود ۲۰ دقیقه به حال خودش باشه.
۲۲- بعد از این زمان، در قابلمه رو بردارید. از دونه های یکم زیری برنج یکی رو امتحان کنید. اگه نسبتا پخته بود، از دمکنی باید استفاده کنید. اگه هنوز زنده بود، نصف پیمانه دیگه آب اضافه کنید و باز در قابلمه رو ببنید. توی این مرحله یه مقدار روغن یا روغن حیوانی روی برنج بدید. اگه از روغن حیوانی مرغوب و خوش عطر استفاده کنید، بهتره. البته این سلیقه منه. هر کسی بر اساس سلیقه خودش میتونه از روغن معمولی یا روغن حیوانی استفاده کنه.
دقت کنید اگه از دمکنی استفاده نکنید، آب اضافه وارد برنج میشه و باعث میشه که برنجتون شفته بشه.
۲۳- حدود یک ربع دیگه با دمکنی اجازه بدید روی حرارت بسیار ملایم باشه تا برنج کاملا دم بکشه و ته دیگ هم کرانچی بشه.
۲۴- برای آماده سازی نهایی گوشت، گوشت رو از داخل آب گوشت خارج کنید و آب گوشت رو صاف کنید یا اینکه تکه های برگ بو و چوب دارچین رو خارج کنید.
چربی های اضافی گوشت رو بگیرید و گوشت ها رو به همراه آب گوشت به قابلمه برگردونید. نمک و رب رو بهش اضافه کنید و حدود یک ربع تا نیم ساعت اجازه بدید تا کاملا جا بیفته. توی عکس آخر کاملا مشخصه که خوراک گوشت کاملا جا افتاده. رنگش بسیااار زیباست و طعمش بی نظیره به خاطر اینکه با یه عالمه چیزای خوش عطر پخته شده.
۲۵- فقط تنها کاری که مونده، دم کردن زعفران هست. آماده ش کنید و با یه مقدار برنج مخلوط کنید تا برنج زعفرانی تزئینی هم آماده بشه.
توی ظرف سرو بکشید و با کلی ذوق و عشق برای اونایی که دوستشون دارید سرو کنید.
یه روش دیگه برای سرو باقالی پلو اینه که به گوشت رب نزنید. میشه استخوان هاش رو جدا کنید یا اینکه با استخوان باشه. یه لایه از گوشت رو داخل ظرف سرو بچینید و بعد باقالی پلو رو روی اون بکشید. اینجوری هم خوشمزه است اما خوب من شخصا مدلی که آموزش دادم رو میپسندم. اما هر کسی میتونه طبق سلیقه خودش هر غذایی رو درست کنه.
برای درست کردن باقالی پلو با مرغ هم تمام مراحل پخت برنج که مشابه همین روش هست.
پس تنها کاری که میمونه اینه که روش پخت مرغ در اون پست رو با روش پخت باقالی پلو در این پست با هم استفاده کنید تا یه باقالی پلو با مرغ خوشمزه داشته باشید.
درسته که توضیحاتش طولانی بود اما مطمئنم با یه بار درست کردن و دقت توی مراحل و تجربه کردن، برای دفعه های بعدی احتیاجی به خوندن توضیحات ندارید. ضمن اینکه طولانی شد چون میخواستم تمام نکته ها رو بگم و چیزی رو از قلم نندازم. اما نگران نباشید. کافیه که اولین بار حسابی دقت کنید و سعی کنید در طول پخت هم از تجربیاتتون لذت ببرید تا برای دفعه های بعد هم به خاطرتون بمونه. اینکه از آشپزی لذت ببرید، خیلی کمک میکنه تا غذای خوشمزه تری درست کنید.
چند تا خواهش دارم. اول اینکه حتما و حتما از برنج ایرانی استفاده کنید. عطری که برنج ایرانی داره، هیچ برنج دیگه ای نداره. توی عکس هم معلومه که چقدر اندازه دونه هاش نرمال و خوبه و چقدرم خوب دم کشیده.
دوم اینکه در طول پخت غذا، به خصوص اگه اولین بار هست، حواستون کاملا به پخت غذا و نکاتی که گفتم باشه و سوم و آخر اینکه همیشه از آشپزی تون لذت ببرید. اگه این ۳ تا نکته رو برای این غذا و غذاهای دیگه رعایت کنید، غذاهاتون خاطره انگیز و دوست داشتنی میشن.
براتون شادی و سلامتی آرزو میکنم.