دستور پخت جوجه ترش
مدت زمان پخت :
- 15 دقیقهسرو برای :
- 4 نفرمواد لازم :
فیله مرغ 500 گرمرب انار 2 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد
کره 50 گرم
گردوی خرد شده 3 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
ماست 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
جوجه ترش هم مثل کباب ترش از معروف ترین غذاهای محلی شمال کشورمان هست که حتماً آن را در سفرهایتان امتحان کرده اید یا حداقل اسم آن را شنیده اید. تهیه جوجه ترش کار خیلی سختی نیست و اگر اهل کباب درست کردن باشید شکی نیست که از عهده تهیه جوجه ترش هم بر می آیید. البته قبلاً هم یکی از دستورهای تهیه جوجه کباب ترش را گفته ایم. اما این بار میخواهیم دستور دیگری را ارائه کنیم که از نظر مواد کمی تفاوت دارد. این که کدام دستور بهتر است بستگی به ذائقه و سلیقه شما دارد. پس با امتحان کردن دستورهای مختلف یا حتی ترکیب آنها به دلخواه از آشپزی لذت ببرید و تجربه کنید.
طرز تهیه سس ترش
از ترکیب رب انار، گردو، ماست و زعفران سسی ترش با طعمی عالی به دست می آید و مرغ خرد شده با چند ساعت ماندن و خیس خوردن در این سس طعم دار میشود و بافتی ترد و عالی پیدا میکند. کباب کردن جوجه ترش میتواند خیلی ساده و آسان در منزل انجام شود. حتما نیاز به منقل و فر نیست (گرچه بدون شک طعم هر کبابی که روی منقل تهیه شود بهتر است). با استفاده از سیخ های چوبی کوچک میتوانید جوجه ترش را در تابه (ترجیحاً شیاردار) روی شعله گاز آماده کنید.
طرز تهیه جوجه ترش
برای تهیه جوجه کباب ترش شمالی ابتدا فیلههای مرغ را خرد کنید و به صورت تکه های کوچک یا متوسط در بیاورید. سپس فیلههای خرد شده را داخل یک کاسه بریزید.
پیاز را به شکل خیلی ریز خرد کنید و به کاسه مرغ خرد شده بیافزایید. در ظرف دیگری ماست و زعفران را به طور جداگانه باهم مخلوط کنید و بعد به فیلهها اضافه کنید. بگذاید کره در مایکروفر یا روی حرارت خیلی ملایم آب شود. حال، گردو را چرخ کرده و یا آسیاب کنید و به مواد قبلی اضافه نمایید. رب انار و کره آب شده را نیز به مواد اضافه و خوب با هم مخلوط کنید. بهتر است نمک و فلفل را برای آخرین مرحله بگذارید و یک نوک انگشت از سس تهیه شده را بچشید و اگر نیاز هست مقدار ادویه ها را تنظیم کنید.
بگذارید مرغ در سس ترش به مدت ۳-۴ ساعت یا بیشتر داخل یخچال بماند تا خوب مزهدار شود.