دستور پخت خوراک ماهی قزل آلا همراه با سالاد سبزیجات
مدت زمان پخت :
- 45 دقیقهسرو برای :
- 4 نفرمواد لازم :
* مواد لازم برای ماهی قزل آلای بخار پز شده :- ماهی قزل آلا ۲عدد
- قارچ تکه شده ۱ کاسه متوسط حدود ۳۰۰ – ۲۰۰ گرم
- گوجه ریز شده ۳عدد
- سیب زمینی متوسط ۱عدد
- فلفل سبز شیرین ۳عدد
- لیمو ترش پوست گرفته بزرگ ۱عدد
- برگ بو ۲ عدد
- روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه ۴/۱ قاشق چایخوری
- آب جوش ۴/۱ فنجان
- نمک به میزان لازم
- جعفری یک دسته کوچک
* مواد لازم برای سالاد :
- سبزیجات سبز از هرکدام یک دسته کوچک
- ترب قرمز
- پیازچه سبز
- روغن زیتون
- آب لیموی تازه
* سبزیجات سبز شامل : شاهی، گیشنیز، برگ ترب، کاهو رسمی، کاهوی پیچ، ریحان، کاهو بنفش و…
طرز تهیه :
ابتدا ماهی را فیله کرده ( بدون استخوان کرده ) و کله اش را می بریم وهر ماهی فیله شده را به چهار قسمت برش می دهیم، حتی می توانیم پوست ماهی فیله شده را هم بگیریم.در صورت نبود قزل آلا از نوع دیگرماهی نیزمی توانید استفاده کنید.
سیب زمینی را پوست گرفته و به ورقه های نازک برش می دهیم.
کف قابلمه را قارچ خرد شده ریخته و بعد سیب زمینی ورقه شده را چیده و بعد ماهی را گذاریم. سپس فلفل سبز به اندازه یک بند انگشت خردشده را ریخته و دانه فلفل سیاه و برگ بو و لیمو ترش حلقه شده و بعد گوجه فرنگی خردشده را می ریزیم. روی مواد نمک می پاشیم. روغن زیتون را ریخته وآب جوش را اضافه می کنیم. در ظرف را گذاشته و روی حرارت تند قرار می دهیم. بعد از جوشیدن حرارت را کم کرده. حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد تا سبب زمینی ها بپزد.
بعد از اینکه سیب زمینی ها پخت، غذا را در ظرف سرو می کشیم و روی آن جعفری خورد شده می پاشیم. این غذا در فر هم قابل تهیه است
طرز تهیه سالاد :
تمام سبزیجات را خردمی کنیم. ترب را حلقه خردکنید. در ظرف سرو همه را با هم مخلوط می کنیم . وسط سالاد یک دسته پیازچه تازه ( قسمت سبز پیازچه) را به صورت گل گذاشته و حلقه های تربچه را روی سالاد می پاشیم. موقع سرو روغن زیتون وآب لیموی تازه فراموش نشود.
دستور اصلی از ” اوکتای اوستا ” یکی از سرآشپزهای معروف ترکیه است. او در تلویزیون برنامه های آشپزی اجرا می کند و کتاب های زیادی درباره آشپزی نوشته است، که کتاب “ساعت چای ” به زبان فارسی هم ترجمه شده است.