دستور پخت خورشت بامیه
مدت زمان پخت :
- یک ساعتسرو برای :
- 4 نفرمواد لازم :
- پیاز : ۲ عدد- گوجه فرنگی : ۵۰۰گرم
- بامیه : ۳۰۰ گرم
- گوشت گوسفند : ۵۰۰ گرم ( استفاده از گوشت مرغ یا گوشت گوسفند بسته به ذائقه خانواده توصیه می شود.)
- آبلیمو یا آبغوره : ۲ قاشق غذا خوری
- سیر : ۲ حبه
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
- نمک و زردچوبه : به مقدار لازم
در این مقاله قصد داریم طرز تهیه خورشت بامیه که در اصل یک غذای جنوبی است، را با شما به اشتراک بگذاریم، بامیه گیاهیست سرشار از مواد معدنی که مصرف آن برای درمان پوکی استخوان، یبوست، دیابت و… توصیه می شود. پس این خورشت خوشمزه و لذیذ را پخته و در کنار خانواده میل کنید.
دستور پخت خورشت بامیه :
۱ ) ابتدا پیازها را کاملا خرد و سیر را رنده نمایید.
۲ ) گوجه فرنگی ها را نیز رنده کنید.
۳ ) داخل قابلمه مناسبی ۲ قاشق غذاخوری روغن (برای افرادی که دارای چربی خون هستند استفاده از روغن زیتون توصیه می شود.) ریخته، و روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار میدهیم. پیاز را به آن اضافه کرده تفت میدهیم تا طلایی شود.
۴ ) پس از طلایی شدن پیاز، سیر را اضافه کرده و ۱ دقیقه تفت دهید.
۵ ) گوشت گوسفند را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم، سپس ادویهجات و رب را اضافه و تفت دهید.
۶ ) گوجهفرنگی رنده شده را به مواد اضافه کرده و کاملا هم میزنیم، حدود ۵ دقیقه تفت داده و به قابلمه به میزان مناسب آب اضافه میکنیم. وقتی آب خورشت قل قل کرد، شعله را کم کرده و در قابلمه را میبندیم تا گوشت به آرامی بپزد. زمان پخت گوشت بسته به نوع گوشت متفاوت است.
۷ ) در یک تابه، کمی روغن ریخته و بامیهها را برای چند دقیقه تفت میدهیم تا فقط رنگ آنها کمی پررنگ شود. (نیازی نیست که بامیه ها به طور کامل سرخ شوند.)
نکته : حتما قبل از پخت به مقدار کمی دم بامیه ها را بگیرید.
۸ ) بعد از پخته شدن گوشت، آبلیمو و بامیهها را به خورشت اضافه کرده و نمک بزنید. اجازه دهید روی شعله کم، بامیهها بپزند و خورشت جابیفتد.
۹ ) در پایان دقت کنید که بامیهها پخته باشند، ولی له نشوند و آب خورشت نیز غلظت مناسب داشته باشد.
خورشت بامیه آماده است نوش جان!
نکات :
- برای خوشمزه تر شدن خورشت سعی کنید به آن کمی زعفران اضافه کنید.
- توصیه میشود قبل از تهیه خورشت بامیه حتما گوشت گوسفند را به مدت ۱ ساعت خوب بپزید.
- کنار خورشت بامیه سالاد شیرازی سرو کنید تا غذا خوشمزه و لذیذتر شود.