مدت زمان پخت :

- دو ساعت

سرو برای :

- 2 نفر

مواد لازم :

- گوشت گوسفندی: 200 گرم
- لپه: 1 پیمانه
- پیاز درشت: 1 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- لیمو عمانی (درسته یا پودر): به مقدار لازم
- زردچوبه، فلفل، ادویه خورشتی، ریشه زعفران و نمک: به میزان لازم
- سیب زمینی: به مقدار لازم

دستور پخت خورشت قیمه سیب زمینی :

۱- گوشت رو به تکه های درشت خرد کنید.

من تکه های گوشتم رو کوچیکتر گرفتم و از یه تکه استخوان هم استفاده کردم. به این خاطر که برای خودمون بود و لازم نبود رسمی باشه. اما اگه برای مهمونی رسمی خواستید درست کنید، از گوشت بدون استخوان استفاده کنید.

۲- پیاز رو با رنده درشت رنده کنید و توی قابلمه بریزید. گوشت رو هم اضافه کنید و به همراه ۲ قاشق روغن روی حرارت قرار بدید. اول حرارت رو زیاد کنید، بعد ازچند دقیقه که روغن و کلا قابلمه گرم شد، حرارت رو کم کنید و در قابلمه رو بذارید و اجازه بدید که ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزه تا گوشت آب بندازه و کم کم آبش تبخیر بشه.

بعد از این مدت، میتونید در قابلمه رو بردارید و حرارت رو یکم زیاد کنید تا کاملا آب گوشت و پیاز تبخیر بشه و یکم گوشت رو سرخ کنید.

۳- حالا زردچوبه، فلفل و ادویه خورشتی رو اضافه کنید و یکم تفت بدید.

۴- حدود ۴ لیوان آب بریزید و حرارت رو زیاد کنید تا جوش بیاد. بعد حرارت رو کم کنید و اجازه بدید حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت (بسته به نوع گوشت) روی حرارت باشه تا گوشت کاملا بپزه.

من چون از زودپز استفاده کردم، حدود ۱ ساعت برای پخت گوشت، کافی بود.

راستی اگه شما از قابلمه استفاده میکنید، اگه آب خورشت وسط کار کم شد، حتما آب جوش اضافه کنید.

۵- توی این فاصله، لپه ها رو توی یه ظرف کوچیک، بریزید و روش رو آب بریزید و روی حرارت بذارید تا حدود ۱ ساعت یا تا زمانی که لپه ها نرم بشه و پخته بشه، روی حرارت باشه.

به این دلیل من لپه رو جدا میپزم چون اگه با گوشت با هم توی قابلمه بریزم، ممکنه که گوشتش زودتر بپزه و لپه سفت بمونه یا برعکس لپه له بشه و گوشت هنوز پختش کامل نشده باشه. برای همین بهتره که لپه رو جداگانه بپزیم تا هر زمان که پخت، بتونیم از روی حرارت برداریم.

۶- توی این مدت، سیب زمینی ها رو هم خلال کنید و توی روغن سرخ کنید تا طلایی بشن.

۷- به این نکته دقت کنید که لازمه تنظیم کنید که وقتی گوشت میپزه، آب خورشت باید دیگه کافی باشه. اگه زیاد باشه، ممکنه مجبور بشید که بیشتر روی حرارت قرار بدید و اونوقت گوشت ها له بشن.

نکته: اگه از لیمو عمانی استفاده میکنید، با چنگال یا چاقو روش چند تا سواخ ایجاد کنید و در میانه های پخت به خورش قیمه اضافه کنید.

۸- وقتی که گوشت هم پخته شد، لپه ها رو که اونها هم کاملا پخته شدن، بدون آب، به خورش اضافه کنید. دقت کنید که خورش روی حرارت کم باشه.

۹- رب رو توی کمی روغن تفت بدید تا بعد که با خورشت قاطی میکنید، رنگش بهتر بشه. بعد به خورشت اضافه کنید. مقدار رب رو با توجه به رنگ و طعم رب خودتون تنظیم کنید.

۱۰- دیگه وقت تنظیم طعم غذاست که خیلی مهمه.

ریشه زعفران، برای عطر بهتر به خورش اضافه میشه. باید مثل زعفران، اون رو بسایید و بعد یه نوک قاشق توی خورشت بریزید.

نمک رو هم بر اساس ذائقه تون تنظیم کنید.

اگه از پودر لیمو عمانی استفاده میکنید، توی این مرحله باید اضافه کنید. من از پره های لیمو استفاده میکنم. به این صورت که هم میتونید اونها رو آسیاب کنید و هم اگه مثل من دوست دارید تکه هاش رو توی خورشت ببینید، با دست خردشون کنید.

از الان حدود یک ربع باید زمان بدید تا تما طعم ها با هم مخلوط بشن و خورش جا بیفته.

دقت کنید که گوشت و لپه نباید له بشن.

۱۱- خورشت رو توی ظرف سرو بکشید و با سیب زمینی سرخ شده روش رو تزئین کنید.