دستور پخت خورشت کرفس
مدت زمان پخت :
- سه ساعتسرو برای :
- 4 نفرمواد لازم :
- گوشت قرمز : ۳۰۰ گرم- کرفس : ۳۰۰ گرم
- نعنا : ۳قاشق غذاخوری
- جعفری : ۳ قاشق غذا خوری
- آبغوره : یک و نیم پیمانه
- لیمو عمانی : ۴ عدد
- پیاز : ۱ عدد بزرگ
- زعفران : نصف قاشق چای خوری
- رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق مربا خوری
- زردچوبه : نصف قاشق سوپخوری
- فلفل قرمز : ۴/۱ قاشق چای خوری
- نمک : به مقدار لازم
خورشت کرفس یک نوع خورشت مجلسی همراه با گوشت است که با پلو سرو می شود.
خواص کرفس :
کرفس گیاهی است که در سراسر جهان می روید و سرشار از ویتامین B6، منیزیم، کلسیم، منیزیم، ویتامین های A و K، پتاسیم و فیبر است. گیاه کرفس ضد سرطان بوده و میتواند درمان بسیار خوب سرماخوردگی و یبوست باشد. درد معده را تسکین می دهد، فشارخون را تنظیم می کند و بوی بد دهان را از بین می برد. آب کرفس چاقی و آرتروز را درمان میکند و گرفتگی رگ های قلب را برطرف می نماید. همچنین برای زیبایی و تناسب اندام در سرتاسر جهان شناخته شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
دستور پخت خورشت کرفس :
ابتدا نعنا، جعفری و کرفس را تمیز شسته، پاک کنید. ساقه ها را از برگ جدا کنید، ساقه نعنا و جعفری را دور بریزید و برگ آن را ریز و یکدست خرد کنید. برگ کرفس و ساقه آن را هریک جداگانه به قطعات ۲ یا ۳ سانتی خرد کنید.
زعفران را داخل یک فنجان همراه با ۳ تکه یخ کوچک و ۳ قاشق غذا خوری آب کنار بگذارید.
گوشت قرمز را تمیز شسته و به قطعات مربعی شکل برش بزنید.
پیاز را نگینی خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل قابلمه ای بزرگ به مدت ۳ دقیقه تفت دهید، سپس گوشت قرمز را اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
۵ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید تا به مدت ۲ساعت و نیم بپزد. ( اگر از زود پز استفاده میک نید ۱۸۰ دقیقه برای پخت کافی است.)
برگ کرفس، نعنا و جعفری را داخل ماهیتابه به مدت ۵ دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید و همراه با نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، لیمو عمانی، آبغوره و رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد کامل مخلوط شوند.
زیر قابلمه را زیاد کنید تا جوش بیاید، بعد از چند دقیقه پختن،ساقه های کرفس را اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید، شعله گاز را کم کنید تا خورشت با حرارت کم به مدت ۳۰ دقیقه بپزد و جا بیفتد.
نکته :
- اگر نعنا و جعفری تازه ندارید می توانید از هر کدام یک قاشق غذا خوری سبزی خشک استفاده کنید.
- برای خوش طعم شدن خورشت لیمو عمانی را قبل از استفاده داخل کمی آب خیسانده تا پوست آن کمی نرم شود سپس با چنگال آن را سوراخ کنید بعد به مواد اضافه کنید.
- اگر از گوشت گوسفندی استفاده کنید خورشت خوشمزه تر می شود.