دستور پخت سبزی پلو با ماهی قزل آلا
مدت زمان پخت :
- دو ساعتسرو برای :
- 6 نفرمواد لازم :
ماهی قزل آلا ۲ عددسبزی ( گشنیژ، جعفری،شوید ) ۵۰۰گرم
برنج به مقدار لازم
آرد گندم ۳ قاشق غذاخوری
سماق ۱ قاشق غذاخوری
سیر ۳ حبه
پیاز ۱ عدد
روغن به مقدار لازم
زعفران، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
سبزی پلو همراه با ماهی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که معمولا برای شب سال تحویل تهیه می شود و خانواده ها این غذای خوشزه را دور هم میخورند. انتخاب ماهی برای سرو در کنار سبزی پلو به سلیقه سرآشپز بستگی دارد، خانم رویا در این مقاله طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا را توضیح می دهد.
فواید ماهی قزل آلا
ماهی از آن دسته مواد غذایی است که باید در سبد غذایی خانواده ها گنجانده شود و خوردن هفته ای ۲ تا ۳ وعده برای بدن بسیار مفید است. قزل آلا یکی از منابع خوب آهن است و آهن در خونسازی و همچنین در حفظ مقاومت بدن در برابر میکروبها نقش مهمی به عهده دارد. آهن موجود در قزل آلا به گونه ای است که جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و در بدن به مصرف می رسد. علاوه بر آن آهن موجود در قزل آلا، جذب آهن منابع گیاهی را هم افزایش می دهد بنابراین نقش مهمی در پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن به عهده دارد.
قزل الا به عنوان منبع غنی پروتئین، به آسانی در دستگاه گوارش هضم و جذب می شود و تقریباً به طور کامل در بدن به مصرف می رسد. روی موجود در آن در رشد کودکان و تنظیم بلوغ جنسی نوجوانان تاثیر مهمی دارد. مصرف ماهی در دوران رشد از کوتاهی قد پیشگیری میکند، بد نیست بدانید سر و کبد این ماهی بیشترین میزان امگا۳ را دارد.
دستور پخت سبزی پلو با ماهی قزل آلا
۱ ) سبزی ها را پاک کرده، سپس خوب آنها را شسته و خرد میکنیم.
۲ ) برنج را آماده میکنیم و قبل از آنکه کاملا پخته شود، سبزی خرد شده را اضافه و حسابی قاطی کرده و آبکش می کنیم.
۳ ) داخل قابلمه روغن میریزیم برای ته دیگ از نان یا سیب زمینی استفاده می کنیم. (انتخاب ته دیگ به صورت نان یا سیب زمینی به ذائقه و سلیقه اعضای خانواده بستگی دارد.)
۴ ) برنج و سبزی را داخل قابلمه ریخته و چند حبه سیر لابه لای برنج میگذاریم. (استفاده از سیر در لابه لای سبزی پلو طعم و بوی خوبی به غذا میدهد.)
۵ ) کم یا زیادبودن مقدار روغن برای ریختن روی برنج بسته به سلیقه متفاوت است.
۶ ) بعد از اتمام این مراحل اجازه میدهیم برنج خوب دم بکشد. سبزی پلو آماده سرو است.
طرز تهیه ماهی سرخ شده :
۱ ) ابتدا ماهی را خوب پاک کرده، شسته و خشک میکنیم.
۲ ) در ادامه آرد، فلفل، زردچوبه و سماق را در یک کاسه ریخته و قاطی میکنیم، ماهی را به مواد اضافه کرده و خوب می غلتانیم.
۳ ) پیاز را خرد کرده و در کنار ماهی قرار میدهیم، استفاده از پیاز خرد شده در کنار ماهی طعم خوبی به غذا میدهد.
۴ ) ماهی را به مدت ۲ ساعت در مواد میگذاریم، زعفران را نیز اضافه کرده و اجازه میدهیم خوب جا بیافتد.
۵ ) در ماهی تابه روغن میریزیم، و بعد از چند دقیقه ماهی را داخل ماهیتابه میگذاریم و با حرارت پایین سرخ میکنیم.
۶ ) ماهی سرخ شده نیز آماده است.
نکات :
- بنا به سلیقه خود برنج را کشیده و تزیین کنید.
- سبزی پلو با ماهی را با سیرترشی و یا زیتون سرو کنید.
- سبزی خوردن یا سالاد شیرازی در کنار این غذا، اصالت ایرانی را به سفره بر می گرداند.