مدت زمان پخت :

- یک ساعت

سرو برای :

- 3 نفر

مواد لازم :

- گوشت چرخ کرده ۲۵۰گرم
- برگ سیر تازه ۵۰۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زرچوبه ۱/۲ قاشق سوپ خوری
- آبغوره ۱/۲ پیمانه
- کره یا روغن مایع ۵۰ گرم

در فصل پاییز و زمستان سیر تازه بیشتر از فصل های دیگر موجود است. مردم عزیز استان های شمال کشور از سیر در بسیاری از غذا های محلی خوشمزه استفاده میکنند.

سیر یک ماده غذایی مفید و سرشار از ویتامین سی، آهن و کلسیم است که مصرف روزانه این ماده پر خاصیت توصیه می شود.

سیرواویج فوق العاده لذیذ بوده که از برگ های تازه و نازک سیر تهیه می شود. سیر واویج را خصوصا با برنج دودی تهیه کنید و همراه با زیتون پرورده و نارنج سرو نمایید و از این غذای مفید و خوشمزه گیلکی لذت ببرید.

 

دستور پخت سیر واویج :

۱ ) در ابتدا برگ های نازک و سبز را از ساقه جدا کرده، خوب شسته و بگذارید تا خشک شوند. سپس برگ های سیر را ساطوری نمایید.

۲ ) کره را داخل ماهیتابه ریخته تا ذوب شود.

۳ ) گوشت چرخ کرده را به کره ذوب شده اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

۴ ) نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه نمایید و هم بزنید.

۵ ) برگ های سیر ساطوری شده را به گوشت اضافه کرده و تفت داده تا رنگ برگ سیر تغییر کرده و پخته شوند.

۶ ) آبغوره را اضافه کرده وخوب هم بزنید تا مواد به آبغوره آغشته شوند و مزه ترشی را به غذا پس دهد و خامی آبغوره گرفته شود. به مدت ۴ دقیقه و خوب تفت دهید.

۷ ) در انتها تخم مرغ را وسط تابه میان سیر واویج ریخته و کمی نمک روش بپاشید.

۸ ) درب تابه را گذاشته و شعله اجاق را کم نمایید و اجازه دهید تا تخم مرغ بپزد. سیر واویج لذیذ را در ظرف مناسب و مخصوص سرو ریخته و تخم مرخ پخته شده را روی غذا بگذارید و نوش جان نمایید.

 

نکات :

  • از برگ های نازک و تازه سیر در غذا استفاده نمایید تا غذای خوشمزه تر و خوش عطری داشته باشید.
  • چاشنی این غذا آبغوره می باشد و میزان ترشی را بسته به ذائقه خود می توانید کم یا زیاد نمایید.
  • برگ سیر را به مقداری تفت دهید که خشک نشود.
  • این غذا بسیار مفید بوده و دارای آهن و کلسیم فراوان است.

می توانید در کنار سیرواویج لذیذ، ماهی کبابی یا سرخ شده سرو کنید. اگر از ماهی سفید و برنج دود استفاده کنید، سفره شما کاملا گیلکی و بی نظیر می شود.