دستور پخت شیر پلو تبریزی
مدت زمان پخت :
- یک ساعتسرو برای :
- 4 نفرمواد لازم :
گلاب ۱/۳ پیمانهآب پیاز به مقدار لازم
آب ۲ پیمانه
خلال پسته ۱ پیمانه
پیاز داغ ۱ پیمانه
فیله مرغ ۵۰۰ گرم
دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری
کشمش پلویی ۱ پیمانه
نمک ۱ قاشق چای خوری
زعفران ۱ قاشق چای خوری
شیر ۴ پیمانه
کره ۲۰۰ گرم
برنج ۳.۵ پیمانه
شیر پلو یکی از غذای سنتی و محلی اهالی تبریز است که امروز دستور پخت آن را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
دستور پخت شیر پلوی تبریزی
۱. فیلههای مرغ را با نمک، زعفران و آب پیاز مزهدار میکنیم.
۲. برنج دانه بلند را با آب جوش نیم ساعت قبل خیس میکنیم.
۳. نیم لیتر آب و شیر را در قابلمه ریخته تا بجوشد.
۴. آب برنج را خالی میکنیم و آن را داخل شیر میریزیم نمک، زعفران و گلاب را هم اضافه میکنیم.
۵. نیمی از شیر که تبخیر شد، کره را میریزیم و میگذاریم بماند تا شیر کاملاً جذب برنج شود. ۳۵ دقیقه دمکنی میگذاریم تا بپزد.
۶. کشمش را با کمی کره و دارچین با هم سرخ میکنیم.
۷. فیلههای مرغ مزهدار شده را سرخ کرده و بعد در کره تفت میدهیم.
۸. برنج پخته شده را در ظرف مورد نظر ریخته و کشمش، پیاز داغ و خلال پسته را روی برنج میریزیم و تزیین میکنیم، فیلههای مرغ را هم روی برنج قرار میدهیم.