دستور پخت قلیه ماهی
مدت زمان پخت :
- 45 دقیقهسرو برای :
- 4 نفرمواد لازم :
یکی از ماهی های سنگسر، حلوا سیاه، هامور یا شوریده : ۸۰۰ گرمگشنیز و شنبلیله : از هر کدام ۱۰۰ گرم
جعفری : ۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی : ۳عدد متوسط
تمر هندی : ۳قاشق غذا خوری
سیر : ۲ حبه
پیاز : ۱ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذا خوری
زردچوبه : ۱/۴ قاشق چای خوری
فلفل سیاه : ۱/۴ قاشق چای خوری
فلفل قرمز : ۱/۴ قاشق چای خوری
نمک : به مقدار لازم
روغن : به مقدار لازم
قلیه ماهی یک خورشت محلی خوشمزه نواحی خوزستان و اهواز است، که با داشتن تمر هندی ترش مزه است و به دلیل داشتن سبزی و سیر خورشتی خوش طعم و خوش رنگ است. ماهی که برای قلیه ماهی استفاده می کنید باید بدون استخوان باشد. ماهی های شوریده، سنگسر، حلوا سیاه و هامور برای تهیه این غذا مناسب هستند. این خورش خوشمزه با پلو سرو می شود.
دستور پخت قلیه ماهی
برای خوش مزه تر شدن قلیه ماهی ابتدا دو قاشق غذا خوری ماست یک لیوان آبلیمو، نصف قاشق سوپ خوری زعفران و یک قاشق غذا خوری گرده ترش را داخل ظرفی خوب باهم مخلوط کرده سپس ماهی ها را تمیز شسته و پوست آن را بگیرید و به قطعات ۴ در ۴ تکه کنید و داخل مواد به مدت یک شبانه روز در یخچال بخوابانید.
سبزی ها را تمیز شسته، ساقه و برگ را از هم جدا کنید و ساقه ها را دور بریزید. برگ گشنیز و شنبلیله را یکدست و ریز خرد کنید. جعفری را زیاد خرد نکنید.
سیر و پیاز را جداگانه خرد کنید.
تمر هندی را با یک لیوان آب مخلوط کنید.
گوجه فرنگی ها را تمیز شسته و تکه کنید.
ماهی ها را که از یک شب قبل داخل مواد خوابانده بودید از مواد در بیاورید و به مدت ۵ تا ۶ دقیقه بگذارید تا کمی خشک شوند.
کمی روغن داخل ماهیتابه داغ کنید، ماهی ها را داخل روغن سرخ کنید. ( کامل سرخ نکنید، کمی رنگ آن تغییر کند کافیست، حرارت باید ملایم باشد.)
پیاز را نگینی خرد کنید و داخل کمی روغن به مدت ۵ دقیقه تفت دهید یک قاشق رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید. سپس سیر و سبزی خرد شده ( گشنیز و شنبلیله) را اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و یک لیوان تمر هندی و آب را که کنار گذاشته بودید اضافه کنیدو خوب هم بزنید تا کامل مخلوط شوند.
ته قابلمه مورد استفاده را با جعفری بپوشانید.
چند تکه از ماهی ها را روی جعفری بگذارید و مقداری از مواد ( مرحله ۳ ) را روی ماهی ها بریزید. دوباره با یک لایه از جعفری روی ماهی ها را بپوشانید، گوجه فرنگی ها را روی جعفری بگذارید و بقیه مواد ( مرحله ۳ ) را روی آن بریزید. یک لیوان آب اضافه کنید، شعله را کم کنید تا به مدت ۳۰ دقیقه آرام بپزد و جا بیفند.