مدت زمان پخت :

- یک ساعت

سرو برای :

- 4 نفر

مواد لازم :

- گوشت گوسفند (درشت خردشده) 1 کیلوگرم
- سیر (کوبیده‌شده) 5 حبه
- برگ بو 3 عدد
- کره 50 گرم
- پیاز (نگینی خردشده) 3 عدد
- استاک گوشت* 640 میلی‌لیتر
- ماست چکیده 200 گرم
- زعفران 2 قاشق سوپخوری
- نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده) به مقدار لازم
- سرکه انگور 55 میلی‌لیتر
- نان سنگک به تعداد لازم

دستور پخت قلیه متنجن گوسفند :

تکه های گوشت را به همراه یک حبه سیر و برگ بو در قابلمهای حاوی نیمی از کره، روی حرارت ملایم، سرخ کنید تا گوشت کمی تغییر رنگ دهد سپس یک عدد از پیازها را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.
استاک را به قابلمه بیافزایید، حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید سپس حرارت را ملایم کرده تا گوشت ۳ ساعت بپزد و آب آن تقریباً کشیده شود.
در ۴۵ دقیقه آخر پختِ گوشت، ماست را در ظرفی بریزید، زعفران، مقداری نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کرده و هم بزنید سپس آن را به قابلمه حاوی گوشت اضافه کرده و زیر و رو کنید.
بقیه کره را در تابه ای، روی حرارت ملایم ریخته تا ذوب شود سپس بقیه پیاز را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
در ۳۰ دقیقه آخر پختِ گوشت، پیاز داغ، سرکه و بقیه سیر را به آن بیافزایید تا قلیه کاملاً جا بیافتد. پس از این مدت، چند تکه نان کف ظرف مورد نظر قرار دهید و قلیه متنجن را روی آن بریزید و سرو کنید.

نکته

هنگام اضافه کردن ماست به گوشت، دقت کنید که حرارت ملایم باشد.

 

جایگزین

در صورت عدم دسترسی به استاک گوشت، میتوانید از همان مقدار آب به همراه سه چهارم عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید.