دستور پخت لای پلوی قشقایی
مدت زمان پخت :
- یک ساعتسرو برای :
- 4 نفرمواد لازم :
- پیاز (خلالی خردشده) 1 عدد- کلمقمری (مکعبی خردشده) 500 گرم
- کره 70 گرم
- زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
- استاک گوشت* 750 میلیلیتر
- پیاز (حلقهای خردشده) 1 عدد
- روغن مایع به مقدار لازم
- ادویه پلویی** (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
- مغز گردو (خردشده) 30 گرم
- رب انار ترش به مقدار لازم
- نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیدهشده) به مقدار لازم
- کشمش (شسته و آبکششده) 55 گرم
- برنج 3 پیمانه
- کوفتهریزه طبق دستور دادهشده
- زعفران 2 قاشق سوپخوری
- خلال پسته (تفت دادهشده) مقداری برای تزیین
دستور پخت لای پلوی قشقایی :
روش تهیه کوفتهریزه
۲۵۰ گرم گوشت چرخکرده (مخلوط گوسفند و گوساله) را به همراه مقداری نمک ورز دهید سپس یک عدد پیاز (رنده و آبگرفته شده)، مقداری نمک، فلفل سیاه و یک قاشق چایخوری ادویه کاری را به آن اضافه کرده و مجدداً ورز دهید تا کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند. از مخلوط به اندازه یک قاشق چایخوری بردارید و به شکل کوفته ریزه درآورید سپس آنها را در تابه ای حاوی روغن داغ، سرخ کنید. کوفته ریزه ها را از تابه خارج کرده و روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها کشیده شود.
نکته
* برای تهیه استاک گوشت به بخش تکنیک ها داخل وبسایت مراجعه کنید.
** ادویه پلویی شامل زیره سیاه و سبز (از هر کدام ۲۰ گرم)، دارچین، تخمگشنیز، جوزهندی (از هر کدام ۱۰ گرم) و میخک (۵۰ گرم) است که بهصورت پودرشده با یکدیگر مخلوط شدهاند.
جایگزین
در صورت عدم دسترسی به استاک گوشت، میتوانید از همان مقدار آب به همراه سه چهارم عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید.