دستور پخت مرصع پلو
مدت زمان پخت :
- یک ساعتسرو برای :
- 4 نفرمواد لازم :
- خلال بادام 1/2 پیمانه- برنج 4 پیمانه
- نمک به مقدار لازم
- روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
- نان لواش چند تکه
- خلال پرتقال یا نارنج (تلخی گرفته و شیرین شده) 1 پیمانه
- کره یا روغن جامد 1/2 پیمانه
- زعفران (ساییده و حل شده در آب ) 2 قاشق سوپخوری
- مرغ (8 تکه خردشده) 1 عدد
- زرشک 1/2 پیمانه
- شکر 2 قاشق سوپ خوری
- کشمش پلویی (شسته و خشک شده) 1/2 پیمانه
- خلال پسته 1/2 پیمانه
دستور پخت مرصع پلو :
۱٫خلال بادام را در ظرفی حاوی آب به مدت ۲ ساعت خیس کنید. برنج را نیز با آب و مقداری نمک به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت خیس کنید، سپس هنگام پخت آب روی برنج را خالی کرده و خلال بادام را در آبکش بریزید.
۳٫در قابلمه مورد نظر مقداری روغن ریخته روی حرارت ملایم قرار دهید. زمانی که داغ شد تکه های نان لواش را داخل آن قرار داده، از روی حرارت بردارید و مقداری از برنج را روی آن بریزید سپس یک لایه خلال بادام و خلال پرتقال ریخته و به همین ترتیب مواد را لابه لای برنج بریزید و در آخر با برنج سفید روی آن را بپوشانید. روی حرارت زیاد قرار دهید و درِ ظرف را بگذارید تا بخار برنج بلند شود.
۴٫کره را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانی که بخار برنج بلند شد، روی آن بریزید. زعفران را نیز در گوشه ای از برنج ریخته، درِ ظرف را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج دم بکشد (به مدت ۳۰ دقیقه).
۵٫مرغ را نمک زده در تابه ای حاوی روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن حرارت را کم کنید. یک دوم پیمانه آب و کمی زعفران روی آن بریزید و درِ ظرف را ببندید تا مرغ به مدت ۴۵ دقیقه پخته شود.
۶٫زرشک را با شکر در روغن به مدت یک دقیقه تفت دهید.
۷٫کشمش و خلال پسته را نیز به طور جداگانه در روغن تفت دهید.
نکته
خلال پسته را خیس نکنید، زیرا رنگ سبز آن از بین می رود.
زرشک و کشمش را بـه روغـن داغ اضافـه نکنید و زیاد تفـت ندهید زیرا خشک و تیـره رنگ میشوند.
روش گرفتن تلخی خلال پرتقال و نارنج
ابتدا پوست پرتقال یا نارنج را به صورتی بگیرید که از سفیدی آن به پوست نارنجی نماند. سپس آن را خلال کنید و به مدت یک تا دو روز در آب نیم گرم خیس کنید (در این فاصله آب آن را ۳ تا ۴ مرتبه عوض کنید) دو مرتبه آن را بجوشانید تا کاملاً تلخی آن گرفته شود و در آب سرد بریزید هنگام مصرف در آبکش بریزید، برای شیرین شدن خلال پرتقال در ظرفی ۱/۲ پیمانه شکر را با دو پیمانه آب مخلوط کرده، روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود. سپس خلال پرتقال را به آن اضافه کنید و بجوشانید تا خلال طعم شیرین بگیرد سپس در آبکش بریزید.