دستور پخت مِگِشت پلو
مدت زمان پخت :
- 15 دقیقهمواد لازم :
- برنج 2 پیمانه (320گرم)- فلفل سیاه و نمک (پودرشده) به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی یک چهارم پیمانه (60گرم)
- روغن مایع (مخصوص سرخکردن) به مقدار لازم
- گرد لیمو 1 قاشق سوپخوری (6گرم)
- زیره (پودرشده) 1 قاشق چایخوری (3گرم)
- زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چایخوری (3گرم)
- دارچین (پودرشده) 1 قاشق چایخوری (3گرم)
- تخم گشنیز (پودر شده) یک دوم قاشق چایخوری (5/1 گرم)
- تن ماهی 2 قوطی (400گرم)
- گردو(خردشده) 1 پیمانه (111گرم)
- کشمش (شسته و خشکشده) 1 پیمانه (110گرم)
- سبزی * (پاک و خرد شده) 180 گرم
- سیر (کوبیدهشده) 4 حبه (20گرم)
- کره یا روغن جامد یک دوم پیمانه (80گرم)
- زعفران (ساییده و حل¬شده در آبجوش) 2 قاشق سوپخوری (28 میلیلیتر)
دستور پخت امروز یک غذای سنتی جنوب ایران می باشد. ادامه همراه ما باشید…
دستور پخت مِگِشت پلو :
۱٫برنج را از هشت تا ده ساعت قبل از پخت، با آب و مقداری نمک خیس و هنگام پخت، آن را آبکش کنید؛
۲٫در قابلمهای مناسب مقداری آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که آب جوش آمد، برنج را در قابلمه حاوی آب جوش بریزید تا برنج قد بکشد. سپس در آبکش بریزید؛
۳٫رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید تا کمی تیره رنگ شود؛ گرد لیمو، زیره، زردچوبه، دارچین، تخم گشنیز، نمک و فلفل را به رب گوجهفرنگی اضافه کنید و پس از کمی تفتدادن، تن ماهی، گردو و کشمش را اضافه کنید و مجدداً تفت دهید.
۴٫در قابلمهای مناسب مقداری روغن ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس از روی حرارت برداشته، مقداری برنج داخل آن بریزید و مقداری از مخلوط تنماهی را به همراه سبزی و سیر روی برنج ریخته، به همین ترتیب یک لایه برنج و یک لایه مواد بریزید و روی آن را با برنج سفید بپوشانید. درِ ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود.
۵٫کره را روی حرارت ملایم قـرار دهید تا داغ شود و زمانی که بخار برنج بلند شد، روی آن بریزید. زعفران را نیز در گوشهای از برنج ریخته، درِ ظرف را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج دم بکشد، سپس در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید.
پیشنهاد
می توانید کشمش را با سایر مواد مگشت پلو مخلوط نکنید بلکه آن را در روغن کمی تفت دهید و در موقع کشیدن برنج در ظرف مورد نظر، کشمش را لابه لای پلو بریزید.
نکته
* سبزی عبارتاند از: گشنیز (۱۵۰ گرم)، شنبلیله (۳۰ گرم)
مقدار سبزی داده شده بر مبنای پاک شده آن است که مقدار پاک نشده آن، دو برابر میباشد.