مدت زمان پخت :

- یک ساعت

سرو برای :

- 6 نفر

مواد لازم :

آردسفید قنادی (آردسه صفر ) ۲ونیم لیوان
شکر۱ لیوان
روغن مایع۱لیوان
شیر۱لیوان
وانیل نصف قاشق چای خوری
بکینگ پودر۱ قاشق چای خوری
کشمش نصف لیوان
تخم مرغ۳عدد
پودرهل نصف قاشق چای

کیک کشمشی یکی از انواع مختلف کیک های خانگی خوش طعم و لذیذ است که طرفداران زیادی دارد. شما میتوانید این کیک خوشمزه را همراه با چای به عنوان عصرانه در کنار اعضای خانواده میل کنید.

طرز تهیه کیک کشمشی و سس کارامل

۱ ) ابتدا فر را با دمای ۱۷۰ درج سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود.

۲ ) تخم مرغ ها، شکر و وانیل را با همزن برقی به مدت ۲ دقیقه کاملا هم می زنیم تا کشدار و کرم رنگ شود.

۳ ) در مرحله بعدی شیر را به روغن اضافه می کنیم و کاملا هم میزنیم.

۴ ) در این مرحله آرد، بکینگ پودر و پودر هل را سه بار با هم الک کرده و طی سه مرحله به مواد اضافه میکنیم، این مواد را با لیسک و به صورت دورانی هم زده تا کاملا یکدست باشد.

 

نکته : دقت کنید زمانی که هم زدن مواد به پایان رسید آرد به حالت گلوله ای وجود نداشته باشد.

 

۵ ) کشمش ها را به مقدار آرد آغشته می کنیم و داخل مایه کیک ریخته و مخلوط می کنیم.

۶ ) قالب را چرب کرده، سپس مایه کیک را داخل قالب ریخته و خوب پخش می کنیم.

۷ ) به مدت ۳۵ الی۴۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا کیک بپزد سپس از فر خارج کنید تا سرد شود.

۸ ) کیک را پس از سرد شدن برش بزنید و سرو کنید.

 

طرز تهیه کیک کشمشی با قابلمه :

  • در صورتی که قصد دارید کیک کشمشی را بدون فر تهیه کنید ابتدا قابلمه ای خالی ( ترجیحا جنس روی ) را برروی حرارت متوسط می گذاریم و در قابلمه را محکم بسته تا گرم شود.
  • در مرحله بعد هنگامی که قابلمه گرم شد چیزی شبیه به یک رینگ یا قالب کوکو را وسط قابلمه گذاشته و قالب را برروی آن رینگ قرار می دهیم.
  • برروی در قابلمه دمکنی می گذاریم و خوب می بندیم، حرارت را کم کنید.۵۰ تا ۶۰ دقیقه لازم است تا کیک بپزد.
  • برای جلوگیری از سوختن کیک بهتر است از شعله پخش کن زیر قابلمه استفاده کنید.

 

نکته  : غلطاندن کشمش ها در آرد برای جلوگیری از ته نشین شدن و سوختن آن ها است.

 

مواد لازم برای تهیه سس کارامل

  • شکر قهوه ای ۱ پیمانه
  • کره ۱/۲ پیمانه
  • شیر ۴ لیوان
  • خامه ۳ قاشق غذاخوری
  • وانیل ۱ قاشق چای خوری
  • نمک به مقدار اندک

سس یک راه بی نظیر شدن طعم کیک است. با سس کارامل تزئینی زیبا و خوشمزه ای را به کیک کشمشی بدهید و از سرو آن لذت ببرید.

 

طرز تهیه سس کارامل :

۱ ) ابتدا یک لیوان شکر را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت کم میگذاریم. دقت کنید اصلا نباید هم بزنید.

۲ ) بعد از چند دقیقه شکر کم کم آب انداخته و قهوه ای می شود.

۳ ) سپس سه قاشق غذاخوری خامه صبحانه را به همراه مقدار خیلی کمی نمک، وانیل را اضافه کرده و تند تند هم میزنیم تا یکدست و خوشرنگ شود.

۴ ) سپس حرارت را خاموش کرده و منتظر میمانیم تا سس خنک شود.

 

نکته  :

  • استفاده از سس کارامل  روی پنکیک، بیسکویت و کیک بسیار فوق العاده و خوش طعم است.
  • میتوانید این سس را  به مدت یک هفته در یخچال نگه دارید و استفاده نمایید.