مدت زمان پخت :

- یک ساعت

سرو برای :

- 4 نفر

مواد لازم :

- برنج 3 پیمانه
- پیاز (نگینی خرد‌شده) 1 عدد
- روغن مایع (مخصوص سرخ‌کردن) به مقدار لازم
- سینه مرغ (مکعبی خردشده) 800 گرم
- نمک و فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
- هویج (مکعبی خردشده) 2 عدد
- قارچ (ورقه‌ای خردشده) 15 عدد
- رب‌گوجه‌فرنگی 1/4 پیمانه
- زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
- کلم‌برگ سفید (خلالی خردشده) 300 گرم
- دارچین (پودرشده) 1/2 قاشق چای خوری
- زیره (پودرشده) 1/2 قاشق چای خوری
کره 1/2 پیمانه
- زعفران 2 قاشق سوپ خوری

دستور پخت پلو مرغ کرمانی :

۱٫ آب روی برنج خیس شده را خالی کنید و آن را به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه داخل قابلمه ای حاوی آب جوش، روی حرارت زیاد بجوشانید تا آماده شود، سپس آبکش کنید؛
۲٫ پیاز را در تابه ای حاوی روغن داغ، تفت دهید تا نرم و شفاف شود. مرغ، فلفل و نمک را به تابه بیافزایید و مجدداً تفت دهید، سپس هویج و قارچ را اضافه کرده و با مواد مخلوط کنید؛
۳٫ رب گوجه فرنگی را در تابه ای دیگر حاوی روغن داغ، تفت دهید، سپس زردچوبه را به آن اضافه کرده و با قاشق چوبی هم بزنید؛
۴٫ کلم برگ را در تابه ای جداگانه، حاوی روغن داغ تفت دهید، سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه و مخلوط کنید و پس از آن، تابه را از روی حرارت بردارید؛
۵٫ تمام مواد بالا را با یکدیگر مخلوط کنید و در قابلمه ای حاوی  پیمانه آب به مدت ۳ دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد؛
۶٫ قابلمه ای دیگر حاوی روغن داغ را روی حرارت ملایم قرار دهید، سپس مقداری برنج داخل آن ریخته، از مخلوط بالا مقداری روی برنج بریزید و مقداری از دارچین و زیره را روی آن بپاشید، به همین ترتیب، مواد را لابه لای برنج ریخته و در آخر، روی آن را با برنج سفید بپوشانید. درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود؛
۷٫ کره را با ۳ قاشق سوپ خوری روغن مایع روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانی که بخار برنج بلند شد، کره و روغن داغ را همراه با زعفران روی برنج بریزید، درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج دم بکشد، سپس آن را در ظرف موردنظر بکشید و سرو کنید.

نکته

– کلم‌برگ را در حدی تفت دهید که نرم شود.
– رب‌گوجه‌فرنگی را تا حدی تفت دهید که رنگ آن تغییر کرده و خوش رنگ تر شود.