دستور پخت گراتِن کدو سبز و سیب زمینی
مدت زمان پخت :
- 45 دقیقهسرو برای :
- 4 نفرمواد لازم :
پیازچه خرد شده : ۵ – ۶ عددپیاز نگینی خرد شده :۱ عدد متوسط
سیر ریز خرد شده : ۳ حبه
آویشن : ۲ شاخه تازه، ۱قاشق چای خوری خردشده
اکلیل کوهی ( رزماری ) : ۲ شاخه تازه، ۱قاشق چای خوری خرد شده
خامه : ۸۰گرم
شیر پرچرب : ۸۰ گرم
سیب زمینی کوچک نازک بریده شده : ۴۰۰ گرم
کدو سبز حلفه حلقه بریده شده : ۳۰۰ عدد
پنیر چدار رنده شده : ۸۰ گرم
کره : ۴۰ گرم
تخم مرغ بزرگ :۱ عدد
پنیر پارمسان یا پیتزا : ۴۰ – ۵۰ گرم برای روی گراتن (دلخواه)
نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
کمی اسفناج خرد شده برای روی
دستور پخت گراتِن کدو سبز و سیب زمینی
دمای فرگازی و برقی بدون فن ۱۸۰ درجه سانتیگراد و دمای فرگازی و برقی فن دار۱۶۰ درجه سانتیگراد باشد.درجه ۴ فر برای فرهای که شماره بندی دارند.
پنیرها را رنده می کنیم و کناری می گذاریم.
کره را داخل یک تابه آب می کنیم و بعد پیاز خرد شده را کمی تفت داده و بعد پیازچه و بعداز آن سیر را اضافه کرده وکمی تفت می دهیم.
سیب زمینی را خوب شسته و با برس گل و لایش را خوب گرفته و در آب و نمک تا ۵۰ درصد پختش را انجام می دهیم و بعد در آب سرد گذاشته تا کامل سرد شود و بعدورق ورق نازک خرد می کنیم.
کدوها را خوب شسته و خشک کرده و با پوست ورق ورق خرد می کنیم.
در یک کاسه خامه و شیررا با آویشن، اکلیل کوهی، پنیر چدار، تخم مرغ، نمک و فلفل با گوشت کوب برقی میکس کرده تا به صورت یک سُس صاف و یکدست بدست آید.
ظرف نسوز مخصوص فر را کمی کره مالی کرده، تکه های کوچک سبزیجات را داخل ظرف پخش می کنیم، پیاز و سیر سرخ شده و مقداری از سُس خامه را اضافه می کنیم.
کدو سبز و سیب زمینی را داخل ظرف ردیف به ردیف می چینیم و کمی از سُس خامه را اضافه کرده و دوباره کار چیدن را تکرار می کنیم. بقیه سُس خامه را اضافه می کنیم. هر دفعه نمک و فلفل میزنیم و آخر سر کمی اسفناج خرد شده رویش می پاشیم.
ظرف آماده شده را درپنجره وسط فر قرار داده و با حرارت ۱۸۰ درجه به اول به مدت ۲۰ دقیقه می پزیم. بعد از بیست دقیقه ظرف را از فر در آورده و پنیر پیتزا رویش پاشیده، به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه می پزیم. کلاً ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان لازم دارد تا کامل پخته شود و سپَس در همین ظرف سرو می کنیم. اگر نمی خواهید از پنیر پیتزا روی خوراک استفاده کنید، بگذارید خوراک ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر بپزد.
غذا آماده است.