مدت زمان پخت :

- دو ساعت

سرو برای :

- 4 نفر

مواد لازم :

گوشت چرخ کرده ( مخلوط گوسفندی و گوساله ) ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
سیب زمینی ۱ عدد بزرگ
گوجه فرنگی ۱ عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذا خوری
زعفران به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق غذا خوری
زرچوبه۱/۲ قاشق غذا خوری
آب ۱ لیتر
روغن به میزان لازم
آبغوره نصف لیوان

گوشت سرشار از ویتامین و پروتئین است و در سبد غذایی خانواده ها جایگاه با ارزشی دارد. گوشت ترش یکی از غذاهای لذیذ و خوشمزه استان گیلان است که طبخی آسان دارد و خیلی زود آماده می شود.

چاشنی گوش ترش آبغوره است و عطر خوبی به غذا می دهد.

 

دستور پخت گوشت ترش گیلانی

۱ ) یک عدد پیاز را داخل کاسه، رنده ریز کرده و گوشت را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کرده و خوب ورز دهید تا چسبندگی لازم را داشته باشد. مخلوط گوشت و پیاز را مثل کتلت اما اندازه کف دست درست کنید و داخل روغن سرخ نمایید.

۲ ) سیب زمینی ها را نازک برش بزنید و داخل روغن تفت دهید.

۳ ) گوجه را برش های متوسط زده و داخل روغن خیلی کم تفت دهید.

۴ ) بقیه پیاز را خرد کرده و داخل روغن تفت دهید تا رنگ پیاز طلایی شده و سبک شود.

۵ ) رب گوجه فرنگی به پیاز اضافه کرده و خوب تفت دهید تا روغن رنگ رب گوجه فرنگی را به خود بگیرد. باقی مانده نمک و فلفل سیاه را به همراه زعفران دم کنید. زردچوبه به رب گوجه فرنگی و پیاز اضافه کرده و آب را داخل ظرف بریزید تا بجوشد.

۶ ) داخل ظرف پیرکس یا قابلمه گوشت های سرخ شده را بچینید و سیب زمینی و گوجه های تفت داده شده را روی گوشت ها بگذارید. در انتها سس آماده شده را روی گوشتها پخش نمایید.

۷ ) درب ظرف را بگذارید و روی شعله با حرارت متوسط قراردهید تا سس بجوشد.

۸ ) آبغوره را اضافه کنید و اجازه دهید غذا جا بیفتد و سس غلیظ شود.

گوشت ترش را همراه با برنج سرو نمایید.