مدت زمان پخت :

- 30 دقیقه

مواد لازم :

- پود تخم کتان به مقدار لازم
- آب یک لیوان

کشت گیاه کتان به طور سالیانه انجام می‌گیرد و حداکثر رشد طولی آن در حدود ۱۲۰ سانتی متر است. قسمت بالای ساقه دارای شاخه‌های متعددی است و در روی این شاخه‌ها، گل‌هایی به رنگ‌های سفید، قرمز، بنفش، لاجوردی و آبی دیده می‌شود. کتان بطور کلی دارای یک ساقه اصلی است که گل ها و میوه و در نتیجه دانه در انتهای ساقه بوجود می آید. میوه کتان به صورت کپسول ۵ خانه ای است که در هر کپسول حداکثر ۱۰ دانه وجود دارد. دانه ها کتابی شکل و کشیده و تقریباً مستطیلی که یک طرف دانه ها پهن و بزرگ و طرف دیگر نوک تیز است. رنگ دانه در انواع مختلف از قهوه ای، قهوه ای مایل به زرد، زرد تیره، قهوه ای مایل به سیاه تا سیاه تغییر می نماید.

نام علمی: Linum usitatissimum

طبع: از نظر طب سنتی ایران تخم کتان طبعی گرم و خشک دارد.

 

طرز تهیه دمنوش تخم کتان :

یک قاشق پودر تخم کتان را در قوری ریخته و آب با دمای ۷۰ یا ۸۰ درجه به آن اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را از صافی عبور داده و نوش جان کنید.

 

خواص:

این دمنوش مناسب برای افرادی می باشد که تمایل به کاهش وزن و سوزاندن چربی شکم دارند، زیرا نوشیدن دمنوش تخم کتان قبل از غذا باعث کاهش اشتها می شود.

نوشیدن این دمنوش در صبح به همراه صبحانه باعث افزایش سوخت و ساز بدن شده و به سلامت سیستم گوارشی نیز کمک می کند.

به علت دارا بودن آنتی اکسیدان بالا و وجود اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در تخم کتان این دمنوش در رده دمنوش های ضد سرطان (به خصوص سرطان روده و سینه) و جلوگیری کننده از پوکی استخوان قرار می گیرد.

نوشیدن این دمنوش از افزایش فشار خون در بیماران دیابتی جلوگیری می کند.

 

موارد منع مصرف:

نوشیدن این دمنوش در دوران بارداری و شیردهی منع شده است.

افرادی که روده التهابی و تحریک پذیر دارند از نوشیدن این دمنوش خودداری کنند.