طرز تهیه دمنوش مریم گلی
مدت زمان پخت :
- 20 دقیقهمواد لازم :
- برگ مریم گلی 2 قاشق غذاخوری- آب یک لیوان
گیاهی است چند ساله و علفی، ریشه راست و دارای انشعابات فراوان و ارتفاع آن بین ۸۰-۵۰ سانتی متر میباشد. ساقههای جوان به رنگ سبز تیره و پوشیده از کرکهای انبوه و خاکستری رنگ است. با افزایش عمر گیاه، ساقه چوبی و رنگ آن قهوهای میشود. برگها بلند ونیزهای شکل میباشند.گلها به رنگ بنفش متمایل به آبی، صورتی یا سفید و به صورت مجتمع در قسمت فوقانی ساقهها روی چرخههای مخصوصی مشاهده میشوند.روی هرچرخه ۸-۵ گل وجود دارد این گیاه از خانواده نعناییان است که بیشتر از برگهای آن استفاده میشود.
نام علمی:Salvia officinalis
طبع: از نظر طب سنتی ایران گیاه مریم گلی، طبعی گرم دارد.
طرز تهیه دمنوش مریم گلی :
دو قاشق غذاخوری برگ مریم گلی را در قوری ریخته و آب با دمای ۷۰ یا ۸۰ درجه به آن اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم بکشد. این دمنوش تلخ می باشد پس در صورت تمایل به شیرین کردن آن می توانید از نبات یا عسل استفاده کنید.
خواص :
دمنوش مریم گلی خاصیت آرامشبخش دارد.
این دمنوش پایین آورنده قندخون است.
برگهای این گیاه خاصیت ضد التهابی و ضدعفونی دارند به همین دلیل نوشیدن این دمنوش باعث تسکین گلو درد می شود. همچنین این دمنوش خلط آور است و نوشیدن آن در زمان سرماخوردگی مفید می باشد.
این دمنوش سیستم ایمنی بدن را بالا می برد.
این دمنوش برای معده بسیار مفید و مقوی می باشد.
موارد منع مصرف:
نوشیدن این دمنوش در دوران بارداری و شیردهی منع شده است همچنین ممکن است مصرف زیاد مریم گلی در مدت طولانی موجب افزایش ضربان قلب یا تشنج شود در ضمن مصرف این دمنوش برای افراد دارای فشار خون بالا توصیه نمی شود.