طرز تهیه غذای ایتالیایی کاچیاتوره
مدت زمان پخت :
- 45 دقیقهسرو برای :
- 3 نفرمواد لازم :
مرغ ۱ عدد بزرگنمک و فلفل به میزان لازم
فلفل دلمهای ۲ عدد
سیر ۳ حبه پوست کنده
رزماری ۳ شاخه
آرد سفید به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم
پیاز سفید خرد شده ۱ عدد کوچک
رب گوجهفرنگی ۴ قاشق غذاخوری
زیتون سیاه و سبز برای تزئین
آب یا استاک مرغ ۱ پیمانه
کاچیاتوره یک خوراک محبوب ایتالیایی است که معمولا از گوشت مرغ یا خرگوش تهیه میشود. کلمه کاچیاتوره (Cacciatore) در زبان ایتالیایی به معنی شکارچی است. خوراک کاچیاتوره را معمولا به عنوان خوراک سبکی که از گوشت شکار تهیه میشود به یاد میآوردند. کاچیاتوره تهیه شده از مرغ را با نام Pollo Alla Cacciatora میشناسند.
طرز تهیه غذای ایتالیایی کاچیاتوره
ابتدا مرغ را پاک کرده، پوست آن را بکنید و قطعه قطعه کنید. سپس تکههای مرغ را به آرد آغشته کنید و به آن کمی نمک و فلفل بزنید. در ظرف مناسبی به مقدار ۵ الی ۶ قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید و اجازه دهید داغ شود. تکههای مرغ را درون ظرف بگذارید و اجازه دهید تا دو طرف مرغ به همراه روغن زیتون سرخ شود. بعد از زمان گذشت حدود ۱۰ دقیقه مرغ کمی آب انداخته و طلایی میشود. در این مرحله پیاز و سیر خرد شده به همراه تکههای فلفل دلمهای و رزماری را به ظرف اضافه کنید و درب آن را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه، این مواد همراه مرغ کمی تفت بخورد و نرم شود.
سپس بعد از گذشت این زمان و نرم شدن سیر و پیاز، آب گرم یا استاک مرغ خود را به همراه رب گوجه یا آب گوجهفرنگی به ظرف اضافه کنید. کمی هم بزنید تا تمام مواد با هم مخلوط شود. درب ظرف را گذاشته تا به مدت ۳۰ دقیقه با شعله ملایم خوراک مرغ بپزد. بعد از گذشت این زمان مرغ باید کاملا پخته و نرم باشد. اگر آب خوراک کاسیاتوره خشک شده بود، میتوانید کمی آب گرم دوباره به آن بیافزایید. در نهایت خوراک شما باید کم آب باشد. خوراک کاچیاتوره شما آماده است، میتوانید با زیتون و گوجه گیلاسی آن را تزئین کنید.
نکات :
اگر رزماری تازه نداشتید از پودر رزماری استفاده کنید. برای اینکه خوراک کاچیاتوره شما طعمی شبیه دستور اصلی داشته باشد، میبایست از ۱/۳ پیمانه سرکه قرمز به همراه کمی آب استفاده کنید، در این صورت نیازی به استفاده از استاک مرغ نیست.
آویشن و جوزهندی نیز طعم دهندههای بسیار مناسبی برای این خوراک میباشد.
در استفاده از نمک و فلفل دقت نمائید چون رب گوجهفرنگی نیز خود حاوی ادویه و نمک است.
اگر به طعم تند علاقهمند هستید، از فلفل هندی به جای فلفل دلمهای استفاده کنید.
استفاده از قارچ و هویچ نیز در این خوراک در برخی دستورها ذکر شده است.