طرز تهیه مربای زرشک
مدت زمان پخت :
- یک ساعتسرو برای :
- 1 شیشهمواد لازم :
- زرشک تازه پاک شده : ۵۰۰گرم- شکر ۷۰۰ گرم
* نکته : اگر طرفدار مزه ملس هستید توصیه می شود از ۵۰۰ گرم شکر استفاده شود.
- آب نصف لیوان
- وانیل به دلخواه
مربا یکی از چاشنی های اصلی صبحانه است که میتوان از آن به عنوان تحریک کننده ی اشتها نام برد. مربای زرشک را به عنوان مربای پاییزی می شناسند زیرا پاییز فصل به بازار آمدن زرشک تازه و خوشمزه است.
مربای زرشک به دلیل مزه ملسی که دارد خوشمزه و همه پسند است که علاوه بر صبحانه به عنوان دسر نیز استفاده می شود.
زرشک میوه ای پرخاصیت است که در انواع متفاوت زرشک قرمز و سیاه موجود است. زرشک سیاه مخصوص استان کرمانشاه است.
طرز تهیه مربای زرشک
۱ ) زرشک تازه معمولا دارای تیغ و چوب است با حوصله زرشک را خوب پاک کنید، آن را خوب شسته و آبکش نمایید.
۲ ) در مرحله بعد یک لایه از زرشک را به همراه یک لایه شکر در داخل قابلمه ریخته و به مدت ۴ ساعت در یخچال میگذاریم تا کامل آب بیندازد.
۳ ) بعد از گذشت ۴ ساعت زرشک را از یخچال بیرون آورده و نصف لیوان آب به آن اضافه می کنیم.
۴ ) به مدت ۱۵ دقیقه آن را برروی حرارت ملایم گذاشته تا کاملا قوام آمده و زرشک ها پخته شوند.
۵ ) اگر زرشک بیشتر از ۱۵ دقیقه برروی حرارت بماند له و رنگش کاملا تیره خواهد شد.
نکته :
به دلیل مزه ترش زرشک در تهیه این مربا از آبلیمو استفاده نشده است.
بسته به سلیقه تان میتوانید از وانیل استفاده نمایید.
به دلیل بوی شیرین استفاده از گلاب توصیه نمی شود.
برای داشتن تزئینی زیبا پیشنهاد می شود از خلال پسته استفاده نمایید.
از این مربا میتوان به عنوان دسر بعد از غذا نیز استفاده نمایید.