طرز تهیه کوکو پوکورا
مدت زمان پخت :
- 30 دقیقهسرو برای :
- 4 نفرمواد لازم :
آرد نخود خام 200 گرمزعفران 1 قاشق سوپخوری
تره (پاک و خردشده) 50 گرم
تخممرغ 2 عدد
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیدهشده) به مقدار لازم
فلفل قرمز (پودرشده) یک دوم قاشق چایخوری
زردچوبه (پودرشده) به مقدار لازم
کوکو پوکورا ، مردم جنوب ایران از نخود غذاهای بسیاری تهیه میکنند و خوب میدانند که نخود نقش مهمی در ساختار اسکلتی بدن انسان دارد. فلافل را بسیاری از ما میشناسیم و آن را تهیه و سرو میکنیم. اما این بار تی تی خانم در پرونده غذاهای جنوب پوکورا را آموزش میدهد، غذایی با خواص بسیار.
طرز تهیه پوکورا
آرد نخود و ۱۵۰ میلی لیتر آب ولرم را در ظرفی ریخته و با چنگال هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند سپس زعفران و تره را به آن اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید.
تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه را در ظرفی جداگانه ریخته و با همزن دستی هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند سپس آن را به مخلوط بالا افزوده و هم بزنید تا مایه کوکو آماده شود.
از مایه پوکورا با قاشق بردارید و داخل تابه حاوی روغن داغ بریزید و آن را به صوت شامی های کوچک سرخ کنید. با استفاده از کفگیر سوراخ دار، شامی ها را از تابه خارج کرده و روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. شامی را در ظرف مورد نظر قرار دهید و به همراه پیاز، خیارشور، گوجه فرنگی، ریحان، پیازچه و ترشی انبه سرو کنید.
پیشنهاد
در صورت تمایل میتوانید، تمام مایه کوکو را یکمرتبه در تابه ای حاوی روغن داغ ریخته و با پشت قاشق، مایه را به طور یکنواخت پهن کنید. حرارت را ملایم کرده سپس درِ تابه را بگذارید تا کوکو کمی خود را بگیرد. یک روی کوکو که سرخ شد، ظرفی مناسب را روی دهانه تابه قرار داده و کوکو را با احتیاط در آن برگردانید و از روی دیگر، درون تابه گذاشته تا سرخ شود؛ پس از اینکه کوکو کاملاً سرخ شد، آن را بُرش بزنید سپس در ظرف مورد نظر برگردانید و سرو کنید.
هر ۱۰۰ گـــرم آرد نخود، ۸۰۰ میلیگرم پتاسیم دارد. بنـــابراین هرچه پتاسیم غذا نسبت سدیم آن بیشتر باشد، در کاهش فشــار خون موثرتر است.
نکته
به جای آرد نخود خام، میتوانید ۱۰۰ گرم نخود را در مقداری آب خیس کنید و بعد از گرفتن پوست روی آن، دوبار نخود را چرخ کنید که در این صورت باید آب را از مواد لازم حذف کرد.
* برای تهیه آرد نخود خام به عطاریها مراجعه کنید.